Nieuw inleveradres asbest

In oudere woningen werd vaak asbest toegepast. Als u gaat verbouwen of klussen en u komt asbest tegen, dan mag u dat zelf verwijderen. Let op: het inleveradres gaat veranderen. Vanaf 1 november kunt u asbest inleveren bij sloopbedrijf Van Diemen, Admiraal Banckertweg 32, en niet meer bij de Milieustraat.

Asbest was een veel gebruikt bouwmateriaal, bijvoorbeeld in golfplaten, afvoerbuizen en schoorstenen. Het materiaal was goedkoop, brandwerend en isoleerde goed. Inmiddels is bekend dat het inademen van losgekomen asbestdeeltjes ongezond is. Die deeltjes kunnen vrijkomen als u het materiaal verwijdert.

Heeft u asbest?

Tot 35 vierkante meter mag u asbest in niet gelijmde vloerbedekking, vloertegels zelf verwijderen. Geschroefde asbestplaten mag u alleen zelf verwijderen door de schroeven door te zagen, want bij het losschroeven van asbestplaten komen gevaarlijke asbestdeeltjes vrij. Zorg er altijd voor dat u tijdens de werkzaamheden goed beschermd bent, want losse asbestdeeltjes zijn ongezond. Verpak het asbest in volgens de verpakkingsregels en meld het asbest bij het Omgevingsloket: www.leiden.nl/asbest. U ontvangt na vijf werkdagen een aanmeldingsbewijs, neem dat mee bij het inleveren van asbest. Wanneer u minder dan 150 kilo asbest heeft, kunt u via telefoonnummer 14 071 een afspraak maken om het asbest gratis op te laten halen door de gemeente.

Nieuw inleveradres

Tot 1 november neemt de Milieustraat nog asbest in. Vanaf 1 november levert u het materiaal in bij Van Diemen, Admiraal Banckertweg 32. Daar kunt u ook gratis verpakkingsmateriaal voor asbest halen. Dit verpakkingsmateriaal is ook verkrijgbaar bij bouwmarkten.