Leidens Ontzet 2019

Op 2 en 3 oktober viert Leiden feest. Om de feesten in goede banen te leiden neemt de gemeente verschillende maatregelen. Zo zijn delen van de stad afgesloten, rijden sommige bussen een andere route of op andere tijden en gelden er andere regels voor horeca, muziek en geluid.

  Feestgebied

  De kermis is dit jaar weer te vinden rond de Beestenmarkt en Lammermarkt. De kermis is geopend op woensdag 2 oktober tussen 13.30 en 02.00 uur en donderdag 3 oktober tussen 09.00 en 01.00 uur.

  De feestelijke warenmarkt wordt gehouden rond de Stationsweg en Lange Mare. De markt is op woensdag 2 oktober geopend vanaf 13.00 uur en op donderdag 3 oktober vanaf 9.00 uur. Op beide dagen sluit de markt om 24.00 uur.

  Openbaar vervoer

  Tijdens de festiviteiten vervallen er buslijnen of rijden de bussen een andere route. De bussen stoppen op de omleidingsroute op verzoek bij alle haltes.

  De aanpassingen gelden van 28 september tot en met 4 oktober einde dienst. Komt u met het openbaar vervoer naar Leiden? De 3-oktoberevenementen zijn het best bereikbaar door uit te stappen op het Centraal Station. 

  Voor meer informatie over het openbaar vervoer kunt u contact opnemen met Arriva.

  Verkeer

  Tijdens de voorbereidingen en tijdens het feest zelf worden een aantal wegen afgezet en gelden er omleidingen. Voor het doorgaand verkeer wordt een omleidingsroute met bewegwijzering ingesteld. Ook de routes naar de ziekenhuizen worden met extra borden aangegeven. Op kruisingen waar het extra druk is en op plekken waar de verkeerslichten niet werken worden verkeersregelaars ingezet.

  Met auto of fiets naar de stad

  De politie raadt bezoekers dringend aan hun auto thuis te laten. Het centrum van de stad is niet of zeer moeilijk bereikbaar. Wie toch met de auto naar de stad wil komen, wordt geadviseerd de auto tussen 28 september en 4 oktober buiten de singels te parkeren.

  Komt u op de fiets? Let dan goed op waar u uw fiets parkeert. Rondom het kermisterrein, de feestelijke warenmarkt en andere evenementenlocaties worden de fietsenrekken tijdelijk verwijderd. De rekken worden weer teruggeplaatst vanaf maandag 7 oktober.

  Opruimen

  Op 4 oktober in de vroege ochtend starten de opruimwerkzaamheden. Vanaf 5 oktober om 06.00 uur is alles weer normaal, behalve bij de Molenwerf, waar de afbouw van het reuzenrad een dag langer duurt.

  Stadskaart

  Op de speciale kaart voor Leidens Onzet vindt u een overzicht van de 3-oktoberactiviteiten en voorzieningen.