Leiden helpt gedupeerden toeslagenaffaire

De afgelopen jaren zijn veel ouders de dupe geworden van de toeslagenaffaire en heeft de Belastingdienst ten onrechte jarenlang kinderopvangtoeslag teruggevorderd. Ook in Leiden zijn hierdoor gezinnen benadeeld en misschien wel in de problemen geraakt. De gemeente Leiden wil u hierbij graag helpen, maar dat kan alleen als u zich bij ons meldt.

Leids meldpunt

De Stadsbank van de gemeente Leiden gaat fungeren als meldpunt voor gedupeerden van de toeslagenaffaire. Vanwege de privacywetgeving mag de Belastingdienst uw gegevens niet aan het meldpunt doorgeven. Daarom is het belangrijk dat u zelf contact opneemt met het Leids meldpunt. De schuldhulpverleners van de Stadsbank helpen u dan met belastingschulden en andere schulden. Als er sprake is van problemen op andere leefgebieden, wordt er samengewerkt met andere hulpverleners. Aarzel daarom niet en neem contact met ons op door te bellen met 14 071 keuze 1. Houd uw Burgerservicenummer bij de hand. Deze vindt u op uw identiteitsbewijs.

Melding maken bij de Belastingdienst

Als bij u ten onrechte de kinderopvangtoeslag is teruggevorderd, maak hiervan dan melding bij de Belastingdienst. U kunt ook telefonisch contact opnemen via: 0800-235 83 58