Hitteplan van kracht

Vandaag en de komende dagen worden tropische temperaturen verwacht. Voor sommige mensen is dat genieten. Maar voor anderen is te veel hitte niet goed voor de gezondheid. Dit geldt vooral voor kwetsbare groepen zoals ouderen, chronisch zieken en jonge kinderen. Neem maatregelen om overlast door hitte te beperken voor uzelf en mensen in de omgeving.

Vanaf woensdag 10 augustus geldt het Nationaal Hitteplan en dat duurt waarschijnlijk tot na het weekend. Het RIVM neemt na overleg met het KNMI de beslissing om het Hitteplan in te laten gaan. De kans op lange tijd warm weer met maximumtemperaturen boven de 27 graden, speelt hierin een belangrijke rol. 

Op de website van de GGD Hitte en Gezondheid · GGD Leefomgeving vindt u tips en informatie om uzelf en anderen te helpen de warme tijd op een gezonde manier door te komen.

Tijdens warme periodes kan er smog door ozon ontstaan. Dat betekent dat de luchtkwaliteit slecht is. Mensen die gevoelig zijn voor smog kunnen beter binnen blijven en zware lichamelijke inspanning beperken. Dit advies geldt voornamelijk in de namiddag en vroege avond, omdat de lucht dan het meest vervuild is.