Het Singelpark is genomineerd voor de allereerste Loopaward van Nederland!

De Loopaward wordt uitgereikt door het Platform Ruimte voor Lopen aan een Nederlands initiatief dat bijdraagt aan meer ruimte voor lopen. Uit vele inzendingen zijn vier initiatieven geselecteerd, waaronder het project Singelpark, vanwege de sterk integrale aanpak. Hier zijn fysieke ingrepen gedaan om lopen aantrekkelijker te maken.

Frank Kalshoven van de gemeente Leiden is trots: “Als groenontwerper heb ik samen met mijn collega’s en in nauwe samenwerking met bewoners en partners uit de stad dit unieke park mogen ontwikkelen. Ik vind het fantastisch om te zien hoeveel mensen hier nu al gebruik van maken!” U kunt het rondje Singelpark lopen van bijna zeven kilometer of een stukje park meepakken als u op weg bent naar de binnenstad, het station of naar huis. Het Singelpark past goed bij de ambitie van de gemeente Leiden om lopen te stimuleren en te faciliteren. Op dit moment maakt Leiden voetgangersbeleid. Lopen is een van de belangrijkste vervoersvormen: gezond, duurzaam en het neemt weinig ruimte in. Op 8 oktober wordt de winnaar van de Loopaward bekend gemaakt. Meer informatie vindt u op www.ruimtevoorlopen.nl.