Groene veldjes tegen bijplaatsen afval

Op verschillende plekken in Leiden liggen sinds vandaag groene veldjes rond ondergrondse afvalcontainers. Met deze proef wil de gemeente Leiden het bijplaatsen van afval tegengaan.

De veldjes liggen op vijf locaties in Leiden. Drie daarvan bevinden zich in de Slaaghwijk (Merenwijk). In de Slaaghwijk wordt hard gewerkt aan een schonere buurt; de veldjes moeten hieraan bijdragen. Andere veldjes liggen in Zuidwest en De Kooi.

Buurt denkt mee

Buurtbewoners in de directe omgeving kozen hun favoriete variant. Zij waren het meest overtuigd van het positieve effect van de planten en buxushaag. Deze maken het lastiger om afval bij te plaatsen.

Resultaat

De komende maanden wordt onderzocht of de veldjes in Leiden inderdaad een positief effect hebben. Dezelfde proef in Rotterdam zorgde voor gemiddeld tachtig procent minder afval naast containers.

Melden

Helpt u de gemeente mee met het tegengaan van afvaldumping? Meld het dan als u bijgeplaatst afval ziet. Melden kan via tel. 14 071 of www.leiden.nl/melding.