Flinke fietsverbetering bij Julius Ceasarbrug en Kanaalweg

Deze zomervakantie wordt gewerkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid van de fietsoversteek bij de Kanaalweg en de Julius Caesarbrug. De werkzaamheden starten op maandag 27 juli en duren naar verwachting tot en met vrijdag 28 augustus.

Wat was er aan de hand?

Uit onderzoek bleek dat in de huidige situatie fietsers door het hoogteverschil moeite hebben om vanaf de Kanaalweg de Julius Caesarbrug over te steken. Ook gebeurt het regelmatig dat fietsers die de brug afrijden door het hoogteverschil niet op tijd kunnen remmen voor het rode verkeerslicht. Hierdoor ontstaan onveilige situaties.

Wat gaat er gebeuren?

Om de verkeerssituatie veiliger te maken wordt de ruimte tussen de brug en de Kanaalweg vlakker zodat fietsers meer ruimte hebben om af te remmen en zich op te stellen voor de verkeerslichten. Om deze ruimte te creëren wordt de Kanaalweg bij het kruispunt met de brug iets verschoven.

Omleidingen

Om het werk goed en veilig uit te voeren moeten de Julius Caesarbrug en Kanaalweg afgesloten worden. 

  • Het fietspad langs de Kanaalweg is afgesloten van maandag 27 juli tot en met vrijdag 28 augustus. 
  • De Julius Caesarbrug is afgesloten voor fietsers en voetgangers van maandag 27 juli tot en met vrijdag 28 augustus. 
  • De Kanaalweg is afgesloten voor doorgaand verkeer van maandag 10 augustus tot en met vrijdag 28 augustus. De parallelweg van de Kanaalweg blijft beschikbaar voor fietsers en bestemmingsverkeer.

Informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de omgevingsmanager van de aannemer Renske Heijker via het e-mailadres: renske@trentoo.nl. Ook kunt u bellen of een Whatsapp sturen naar Renske Heijker. Zij is telefonisch bereikbaar op werkdagen via het mobiele nummer 06 – 30 63 60 50.