eHerkenning: vanaf 1 juli niveau EH2+ nodig

Bent u ondernemer? Dan kunt u bij de gemeente Leiden inloggen met eHerkenning. Dit is een soort DigID voor bedrijven.

Met eHerkenning kunnen ondernemers met steeds meer overheidsinstellingen online zaken doen. U hoeft naar één keer in te loggen, ook als u meerdere zaken wilt regelen. Vanaf 1 juli 2021 heeft u eHerkenning niveau EH2+ nodig om in te loggen bij de gemeente Leiden.

Volgens de Wet Digitale Overheid (WDO) mogen overheidsdiensten geen gebruik meer maken van betrouwbaarheidsniveau EH1. U heeft daarom per 1 juli eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau EH2+ nodig om op de website van de gemeente Leiden in te loggen.

Heeft u eHerkenning met een lager betrouwbaarheidsniveau? Vraag dan eerst bij uw leverancier EH2+ aan. Wilt u meer weten over eHerkenning? Kijk dan op de website: www.eherkenning.nl