Dit doet de gemeente bij winterweer

Bij lage temperaturen en vocht in de lucht kan het glad zijn op straat. Bij kans op gladheid strooit de gemeente uit voorzorg doorgaande wegen en fietspaden, bruggen en kruispunten. Ook bij plotselinge ijzel en sneeuw trekt de strooiploeg eropuit. Valt er veel sneeuw, dan zet de gemeente bovendien sneeuwschuivers in.

Van begin oktober tot eind april is het strooiseizoen: dat betekent dat de gemeente 24 uur per dag de kans op gladheid in de gaten houdt. Actuele weersverwachting, meteorologisch advies en meetpunten in de weg op de koudste plekken in Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest helpen bij de beslissing om de strooiploeg op te roepen. Meestal is dat ’s avonds laat of ‘s ochtends heel vroeg.  

Vaste strooiroutes

Op de Kenauweg heeft Beheer een eigen opslag van strooizout. De strooiwagens maken een vaste ronde door de stad. De route gaat langs doorgaande wegen en fietspaden, bruggen en kruispunten om de stad bereikbaar te houden. Weggebruikers en bewoners kunnen zelf helpen door extra voorzichtig te rijden en bijvoorbeeld ook de eigen stoep sneeuwvrij te maken of met zout te strooien.  

Strooi-info

Bekijk ook de strooiroutes plus tips over zelf strooien bij winterweer. Via de Twitteraccounts gemeente Leiden en Bereikbaar071 worden de strooiacties en (verwachte) gladheid gemeld.