Churchillbrug dicht: kies de juiste route

De werkzaamheden aan de Churchillbrug zijn in de laatste fase, vanaf vrijdag 11 september kan het wegverkeer weer over de brug rijden. Tot die tijd geldt het advies: kies de juiste omleidingsroute. Wie drukte wil vermijden, kan beter iets verder omrijden.

Na de start van de werkzaamheden werd het op sommige plekken erg druk op de weg, met name rond de Haagweg – Rijnzichtbrug – Morsweg en in de Stevenshof. Als de scholen weer open gaan, zou dat weer kunnen gebeuren.

Doorgaand verkeer kan het beste gebruik maken van de hoofdomleiding: via de N446, Oude Spoorbaan, Willem de Zwijgerlaan, Schipholweg, Plesmanlaan. Deze route kan veel verkeer aan. Verkeer tussen de Stevenshof/Mors en Leiden-Zuid/Centrum kan via de Stevenshofdreef. Voor doorgaand verkeer is dit geen geschikte optie: er zijn veel bruggen die regelmatig open gaan. Vanuit Voorschoten en Leiden-Zuid richting centrum wordt aangeraden over de Vijf Meilaan te rijden, en in verband met drukte niet te kiezen voor de Haagweg.

Omrijden via de Morsweg wordt afgeraden. De weg is te smal voor doorgaand verkeer en is om die reden tussen de Vondellaan en de Rijnzichtbrug ook afgesloten, uitgezonderd bestemmingsverkeer.

Vanaf 31 aug: ook via de Stevensbrug de wijk uit

Autoverkeer vanuit de Stevenshof kan op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 8.00 en 19.00 uur ook gebruikmaken van de Stevenbrug, de busbrug tussen de Stevenshof en de Hoge Mors. Deze openstelling start op maandag 31 augustus en loopt tot en met vrijdag 11 september.

Meer weten over de werkzaamheden? Kijk op leiden.nl/churchillbrug.