Brief van de nieuwe burgemeester

Afgelopen vrijdag 1 september is Peter van der Velden gestart als waarnemend burgemeester van Leiden. Daarmee heeft Leiden het komende jaar een zeer ervaren burgemeester. Tijd voor een eerste kennismaking.

Beste Leidenaren,

Wat is het makkelijk om enthousiast te worden over Leiden! Samen met mijn vrouw Ina heb ik de zomerweken gebruikt om te dwalen door uw stad. Zowel lopend en als met de bus. We hebben ons verwonderd over de (opvallend schone) historische binnenstad, de mooie omliggende wijken, het Singelpark en het vele water en groen. Onze eerste ontmoetingen met Leidenaren zijn hartverwarmend.

Sinds 1 september ben ik officieel aan het werk en kwam voor mij een stroomversnelling op gang. Verschillende kwesties vragen mijn aandacht. En er staan uiteraard veel bezoeken op de agenda. Ook Leidens Ontzet nadert snel. Dat betekent dat we binnenkort de stad in volle glorie mogen beleven. Daar gaan zich kansen voordoen voor nóg meer indrukken en bovenal: nóg meer persoonlijke contacten met u. Daar zie ik naar uit.

Natuurlijk, ik besef dat een nieuw gezicht ook vragen oproept. Na twee decennia Henri Lenferink is de persoon Peter van der Velden voor sommigen misschien wennen. Dat is logisch. Toch verandert er voor Leiden nu niet veel. Er is hier al een goed bestuur dat voortvarend te werk gaat. Er ligt een helder beleidsakkoord. En burgemeester en wethouders blijven u graag betrekken bij de plannen.

Ik ben uw waarnemend burgemeester. Een eervolle positie, met mogelijkheden om Leiden verder op weg te helpen in de gekozen richtingen. Maar ook een tijdelijke functie. De stad kan uitzien naar de komst van een vaste burgemeester. Dat wordt een bijzonder moment voor alle inwoners.

Peter van der Velden,
waarnemend burgemeester van Leiden