Belangrijke informatie over de stempassen voor de Europese verkiezingen op 23 mei

Van 30 april t/m 4 mei zijn in Leiden de stempassen voor de Europese verkiezingen van 23 mei bezorgd. Helaas is de stempas van inwoners die de afgelopen maanden verhuisd zijn, naar hun oude adres in Leiden verzonden.

Als uw stempas van uw oude adres naar uw nieuwe adres is doorgestuurd, kunt u met deze stempas en uw identiteitsbewijs stemmen op elk stembureau in Leiden. Dat het vermelde adres op de stempas niet meer actueel is maakt niet uit voor de geldigheid.

Geen stempas ontvangen? Vraag vóór 20 mei een nieuwe pas aan

Als uw stempas niet doorgestuurd is vanaf uw oude adres dan kunt u een nieuwe stempas aanvragen. Dat kan tot en met maandag 20 mei via www.leiden.nl/verkiezingen (klik daar het kopje Nieuwe stempas aan). Daarna kan de stempas tot en met 22 mei 2019 12.00 uur alleen nog mondeling worden aangevraagd bij de informatiebalie in het stadhuis. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Als u een nieuwe stempas aanvraagt wordt uw oude stempas ongeldig gemaakt.  

Hebt u de stempas van de vorige bewoners op uw adres ontvangen?

Als u de stempas voor de vorige bewoners hebt ontvangen, hoeft u daar niets mee te doen. Maar als het nieuwe adres van de vorige bewoners in Leiden is en bij u bekend is, mag u de pas wel doorsturen.