Bedrijfskleding gemeente wordt zero emissie bezorgd

De bedrijfskleding van de gemeente Leiden wordt voortaan zero emissie bezorgd. Hiervoor hebben onze leverancier Groenendijk Bedrijfskleding en vervoerder Logi Connekt de handen ineen geslagen. En het mooie is dat het kan zonder meerkosten.

Per 1 juni haalt Logi Connekt één keer per week bij Groenendijk Bedrijfskleding alle pakketten op die naar de gemeente Leiden en Oegstgeest moeten. Dit doen ze met een kleine elektrische vrachtauto. Geen CO2-uitstoot dus en door de levering tot één keer per week te beperken, beperken we ook het aantal vrachtauto’s in de binnenstad.

Binnenstad zero emissiezone in 2025

Hiermee zet de gemeente zelf een stap in de goede richting als het gaat over zero emissie stadsdistributie. Leiden heeft in 2019 de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek ondertekend. Samen met bijna 40 andere gemeentes. Daarin is afgesproken om in 2025 een zero emissiezone in te voeren voor goederenvervoer. Alleen schone vervoersmiddelen mogen dan nog de binnenstad in. Dit zorgt voor schonere lucht en betere bereikbaarheid. Dat is goed voor de leefbaarheid en de economische vitaliteit van de (binnen)stad.

Goed voorbeeld, doet goed volgen

Bent u ondernemer in de binnenstad en wilt u weten hoe u uw bedrijf kunt voorbereiden op de invoering van de zero emissiezone in 2025? Neem dan contact op met uw ondernemersvereniging of Eveline Botter van de gemeente Leiden via e.botter@leiden.nl. Of kijk voor bestaande initiatieven op logiconnekt.nl, lessgo.nl, cityhub.nl, herendoeza.nl, moss.today of inzamelhelden.nl.