Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van de gemeente Leiden.

Start Proefbuurt IJsselkade op Wijkenfestival

Ondernemers en bewoners ontmoeten elkaar op zaterdag 22 september op Braderie IJsselkade als onderdeel van het Wijkenfestival in Roomburg en Meerburg. Een goede gelegenheid om kennis te maken met het project Proefbuurt! Wethouder Marleen Damen (Welzijn) geeft om 14.00 uur het startsein. Iedereen is welkom!

Home > Nieuws

OV-museumlijn

Leiden is een nieuwe buslijn rijker: OV-museumlijn 10. Deze lijn verbindt de musea in het Bio Science Park met de binnenstad van Leiden en de daar gevestigde musea, horeca en winkels.

Home > Nieuws

Sail Leiden: aangepaste vaarrichting en meer open bruggen

Op 27, 28 en 29 juli is Leiden drie dagen lang een groot, drijvend openluchtmuseum. Zo'n tweehonderd historische schepen zijn dan te bewonderen in het Havengebied rondom de Zijlpoort, Oude Rijn en Galgewater. Vrijdag 27 juli komen de schepen tussen 11.00 en 16.00 uur aan in de haven en de historische haven. Omdat het druk kan worden in de binnenstad geldt er tijdens Sail een speciale vaarrichting.

Home > Nieuws

Gemeente Leiden tekent huurcontract LEVEL

Wethouder Marleen Damen tekende vanochtend het huurcontract met GREEN Real Estate voor een aantal verdiepingen in LEVEL aan de Bargelaan. In dit gebouw komen vanaf eind 2019 de publieksfuncties van de gemeente Leiden op een centrale en goed bereikbare plek bij elkaar. Op 3 april besloot het college deze locatie te huren.

Home > Nieuws

Ondergrondse containers worden extra geleegd

De ondergrondse containers worden de komende dagen extra geleegd. Dit is nodig omdat er een achterstand bij het legen van de containers is ontstaan. Kunt u uw vuilniszak op dit moment niet kwijt in de container? Probeer het dan vanavond nog een keer.

Home > Nieuws

Werkzaamheden Zijlbrug

Vanaf 16 juli voert de provincie Zuid-Holland groot onderhoud uit aan de Zijlbrug. Ook de inrichting van de brug verandert. De werkzaamheden worden zó uitgevoerd dat afwisselend verkeer op de weg en verkeer op het water er last van heeft.

Home > Nieuws