1 november 2021 ZES Festival - Bevoorraden zonder uitstoot

Op maandag 1 november vindt op de Beestenmarkt in Leiden het ZES Festival (Zero Emissie Stadsdistributie) plaats. Voor én door ondernemers. Tussen 16.00 en 19.00 uur kunt u zich laten informeren over wat de invoering van de zero emissiezone in 2025 voor uw onderneming betekent. En de nodige inspiratie opdoen.

Bevoorraden zonder uitstoot

Geen grote vrachtwagens meer in de smalle straatjes van onze historische binnenstad, maar goederenoverslagcentra aan de randen van de stad en bevoorrading in het centrum met kleine elektrische busjes, geruisloos vervoer over water of bakfietsen. Zo ziet de toekomst in Leiden eruit. Want vanaf 2025 mogen alleen schone vervoersmiddelen voor goederenvervoer de binnenstad van Leiden nog in.

ZES Festival 1 november 2021 op de Beestenmarkt

Wat betekent de invoering van de zero emissiezone in 2025 voor uw onderneming, welke initiatieven bestaan er al en waar kunt u uw krachten bundelen met andere ondernemers? U komt het te weten op het ZES Festival (Zero Emissie Stadsdistributie), voor én door ondernemers. Laat u informeren, inspireren en ga met elkaar in gesprek! Samen komen we met slimmere oplossingen vooruit.

Markt met koplopers

Het ZES Festival vindt van 16.00 tot 19.00 uur plaats op de Beestenmarkt. Het festival bestaat uit een markt en een speakerscorner waar ondernemers uit Leiden en de regio laten zien hoe zij emissievrij vervoer in hun bedrijfsvoering hebben opgenomen, zoals MOSS, LessGo, Logiconnekt, City Hub en CityBarge.

Programma

16.00 uur:
Wethouder Ashley North (Duurzaamheid, Mobiliteit en Beheer Openbare Ruimte) opent het festival

16.15 - 16.45 uur:
Speakerscorner

17.00 - 18.00 uur:
Wethouder Yvonne van Delft (Werk, Inkomen, Economie en Cultuur)  aanwezig om met ondernemers in gesprek te gaan

18.15 - 18.45 uur:
Speakerscorner

19.00 uur:
Einde

Meer informatie

Mocht u vragen hebben over het ZES Festival of over de invoering van de zero emissiezone, dan kunt u contact opnemen met Eveline Botter, projectleider ZES, van de gemeente Leiden via e.botter@leiden.nl.