Dakkapel plaatsen

Wilt u een dakkapel gaan plaatsen? Kijk dan of u een omgevingsvergunning nodig hebt.

Vergunningcheck en aanvraag  

Als u een omgevingsvergunning nodig hebt, is dat een omgevingsvergunning voor een omgevingsplanactiviteit voor de activiteit bouwen.  

U kunt via de vergunningcheck kijken of een vergunning nodig is. Kies bij de vergunningcheck het zoekwoord: dakkapel. U krijgt dan de werkzaamheid: dakkapel plaatsen, vervangen of veranderen. Na het doorlopen van de vergunningcheck kunt u direct de vergunning aanvragen. Hiervoor moet u inloggen met DigiD. 

Monument 

Gaat u een dakkapel plaatsen op een monument? Kies dan bij de vergunningcheck een extra werkzaamheid met het zoekwoord: monument. Zo kunt u in één keer zien welke vergunningen u nodig hebt. Meer informatie over monumenten leest u op de pagina Omgevingsvergunning aanvragen voor een monument.

Flora en fauna 

U krijgt in de vergunningcheck ook vragen over flora en fauna: de planten en dieren in de omgeving. De vergunningcheck geeft aan of u een vergunning nodig hebt. De gemeente adviseert om de vergunning zo snel mogelijk aan te vragen op het Omgevingsloket. U kunt dit al doen vóór u een omgevingsvergunning voor het bouwen aanvraagt. 

Meer informatie 

Bekijk ook de pagina Omgevingsvergunning aanvragen. Hier vindt u meer informatie over het aanvragen van een omgevingsvergunning, de kosten en hoelang het duurt.