Winterfotowedstrijd

Afbeelding door Floris Kleyn
Winnaar winterfotowedstrijd 2018

Ieder jaar houdt de gemeente Leiden een fotowedstrijd waarbij in twee categorieën kan worden meegedongen: ‘Leiden bij Nacht’ en ‘Winter’. Criteria voor de foto’s zijn o.a. een herkenbaar Leids stadsbeeld en een goede technische uitvoering. De jury koos uit de bijna 300 ingezonden foto’s de fraai aangelichte Schouwburg in de avondschemering door Aram Kaptein. Floris Kleyn schoot met zijn besneeuwde omgeving vanaf de Karnemelksbrug gezien, de winnende Winterfoto 2018. Beiden kregen een cheque van E. 250,-- van wethouder Martine Leewis overhandigd.

De eerste week van 2019 verschijnt de winnende winterfoto op straat als grote uitnodigingsposter voor de openbare Nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 7 januari.

Naast Nicole Roepers (Lakenhal en Stichting Stadsfotograaf Leiden) als voorzitter bestond de jury dit jaar uit Koen van Engelen en Nina de Vrind van het gelijknamige Grafisch Ontwerpbureau en namens de gemeente Martine Leewis (wethouder Bouw en Openbare Ruimte) Peter van Oosterhout (Ruimtelijke Ontwikkeling).

In beide categorieën waren er nog verschillende andere finalisten en eervolle vermeldingen. Alle juryrapporten mét de bijbehorende foto’s zijn te lezen en te zien op www.leiden.nl/winterfoto.

 

Afbeelding door Aram Kaptein
Winnaar winterfoto Leiden bij nacht.