Verhuizing scooterparkeerplek Rijnsburgerviaduct

De scooterparkeerplek onder het Rijnsburgerviaduct verdwijnt binnenkort. De weg en de stoep onder het Rijnsburgerviaduct worden opnieuw ingericht als onderdeel van de herinrichting van het Schuttersveld. Daarbij maken we ruimte voor fietsers en voetgangers. Het fietspad onder het viaduct wordt verbreed tot vier meter. De stoep wordt versmald tot zo’n 2,65 meter. Hierdoor is er niet voldoende ruimte om ook nog scooters te parkeren. 

 

Afbeelding van de Rijnsburgerviaduct

Werkzaamheden Rijnsburgerviaduct

Naar verwachting starten begin maart de werkzaamheden onder het Rijnsburgerviaduct en verdwijnt de scooterparkeerplek definitief. Ter plekke wordt met borden aangegeven dat u uw scooter hier niet meer kunt parkeren.

Nieuwe scooterparkeerplek Bargelaan

Scooterparkeerders kunnen vanaf 30 januari hun scooter parkeren op de nieuwe scooterparkeerplek aan de Bargelaan. Deze ligt tussen het fietspad en de rijbaan in, tegenover de kiss & ride. Dit wordt ter plekke ook met borden aangegeven. Aan de Bargelaan worden 42 plekken gemaakt.

Vakken bij SVB-gebouw

Een alternatief voor het parkeren van uw scooter zijn de vakken aan de stadskant van Leiden Centraal bij het SVB-gebouw. Dit is tussen het spoor en de taxi's.

Contact

Meer weten over dit project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.