Valkbrug

De huidige Valkbrug wordt vervangen voor een nieuwe brug. Het resultaat is een iconische brug, eigenlijk opgebouwd uit 4 deelbruggen. De brug verbindt het stationsgebied met de Lammermarkt. De nieuwe brug maakt de situatie ook overzichtelijker voor het vaarverkeer.

De voorbereidende werkzaamheden voor het vernieuwen van de Valkbrug starten dit jaar. De werkzaamheden duren ongeveer 1 jaar. Tijdens de uitvoering blijft de verbinding tussen de Lammermarkt en het Schuttersveld meestal beschikbaar. Af en toe is een korte afsluiting in het weekend noodzakelijk.

  Verbeterde verkeerssituatie

  De brug is makkelijker te passeren voor wegverkeer, omdat de brug veel minder steil wordt en geleidelijke overgangen heeft. Doorvaarhoogte van 1,75 meter. Er onstaat een overzichtelijkere situatie voor het vaarverkeer omdat de bocht in de singel minder scherp wordt en de doorgang onder de brug veel breder wordt.

  Contact

  Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

   

  • Nieuwe Valkbrug open

   De nieuwe Valkburg is open voor al het verkeer en is zo goed als klaar. Er volgen nog belijningswerkzaamheden, die zijn weersafhankelijk. Uiterlijk midden juli zijn alle vier de bruggen helemaal af.

   Lees meer
  • Afsluiting Valkbrug voor al het verkeer met een motor

   Vanaf maandag 20 mei tot en met zaterdag 8 juni is de Valkbrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er wordt er een omleidingsroute ingesteld. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de hulpbrug.

   Lees meer
  • De Valkbrug wordt vernieuwd

   Nog dit jaar starten de voorbereidende werkzaamheden voor het vernieuwen van de Valkbrug. Het ontwerp van de brug sluit aan bij het Singelpark rondom de Leidse binnenstad.

   Lees meer