22 miljoen euro subsidie beschikbaar voor bedrijfsauto’s zonder uitstoot

Bent u ondernemer en koopt of financial-leaset u een nieuwe bedrijfsauto zonder uitstoot voor het vervoer van goederen? Dan kunt u een aanvraag doen voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA). Met deze regeling wil de overheid de aanschaf van nieuwe bedrijfsauto’s zonder uitstoot door ondernemingen en non-profitinstellingen stimuleren en zo de CO2-uitstoot verminderen.

Vrachten bundelen nog beter

Uw huidige bedrijfsauto’s vervangen door een elektrisch model is een belangrijke stap, maar is dit wel altijd nodig? Door samen te werken met aanbieders van logistieke oplossingen, vrachten te bundelen en slimmer te organiseren, valt in veel gevallen nog meer winst te behalen. Kijk op deze pagina onder het kopje ‘Lokale initiatieven’ voor de initiatieven die nu in Leiden lopen.

Meer informatie

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u meer informatie over de subsidieregeling. Onder andere over welke typen bedrijfsauto’s hiervoor in aanmerking komen en aan welke voorwaarden u moet voldoen. Voor 2022 is er weer € 22 miljoen beschikbaar voor de regeling.