Schuttersveld

Dit deel van de Centrumroute begint na de Valkbrug (Lammermarkt) en loopt via het Schuttersveld en de Rijnsburgerweg naar station Leiden Centraal.

Op dit deel van de Centrumroute gaat de bus gedeeltelijk gebruikmaken van busstroken die worden aangelegd. Daarnaast krijgen bussen bij verkeerslichten voorrang op auto's. Beide maatregelen dragen bij aan een goede doorstroming.

In het ontwerp komt er meer aandacht voor de fietsers en voetgangers. De oversteekplaatsen worden verbeterd. Hierdoor wordt de verkeersveiligheid vergroot.

Om de ruimtelijke kwaliteit van het gebied verder te verbeteren, wordt de omgeving groener: er komen meer bomen en groene bermen.

Impressie schuttersveld met fietspad en gebouwen. Groot voetpad en veel groen.

Ontwerp

In het najaar van 2020 en de eerste helft van 2021 hebben we het ontwerp voorgelegd aan de buurt en andere belanghebbenden rondom het Schuttersveld. Op doemee.leiden.nl leest u meer over het participatietraject dat we hebben gevolgd en de totstandkoming van het ontwerp.

Begin juli 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders het Uitvoeringsbesluit en daarmee het ontwerp voor de herinrichting van het Schuttersveld vastgesteld. Op donderdag 7 oktober heeft de gemeenteraad ingestemd met dit besluit.

Aannemer KWS gaat de werkzaamheden uitvoeren. Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Download dan de KWS app in de Google Play Store of de App Store.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.Hebt u vragen over de werkzaamheden dan kunt u direct contact opnemen met de omgevingsmanager van aannemer KWS, mevrouw Anja Grootendorst, via telefoonnummer 06-11320281 of stuur een e-mail naar agrootendorst@kws.nl.

#doculijst #leeg

 • Einde werkzaamheden Schuttersveld in zicht

  Op vrijdag 23 december gaan de rijbanen van het Schuttersveld weer open voor autoverkeer. In de eerste maanden van het nieuwe jaar zijn de laatste werkzaamheden en worden de puntjes op de i gezet.

  Lees meer
 • Asfalteringswerkzaamheden voor opening Dellaertweg

  Om te zorgen dat de Dellaertweg vrijdag 18 november eind van de middag opengesteld kan worden, wordt er de komende dagen overdag geasfalteerd.

  Lees meer
 • Nieuwe fase herinrichting Schuttersveld, nieuwe verkeerssituatie

  Vanaf woensdag 5 oktober verandert de verkeerssituatie rondom het Schuttersveld om de werkzaamheden aan de kant van het ING-kantoor en aan de kruising Schuttersveld-Dellaertweg uit te kunnen voeren.

  Lees meer
 • Bewonersbrief uitvoering herinrichting Schuttersveld

  In opdracht van de gemeente Leiden gaat KWS Infra bv de werkzaamheden verrichten voor de herinrichting van het Schuttersveld.

  Lees meer