Opknapbeurt fietsenstalling Taxistandplaats

De fietsenstalling onder de Taxistandplaats is toe aan een opknapbeurt. De fietsenrekken worden vervangen en de verlichting wordt verbeterd. De opknapbeurt start 20 september en gebeurt in twee fasen zodat de helft van de fietsenstalling open blijft voor fietsparkeerders. Half oktober – overgang tussen fase 1 en 2 – is de capaciteit minimaal en worden fietsers verwezen naar Lorentz fietsenstalling. Begin november is de klus geklaard.

Afbeelding van de fietsenstalling onder de taxistandplaats bij Centraal Station Leiden.
Afbeelding door Buro JP

Fase 1 opknapbeurt: 20 september – 15 oktober

Eerst wordt de noordkant (zijde Schuttersveld) van de fietsenstalling opgeknapt. Fietsers kunnen dan alleen – met of zonder fiets - via de zuidkant (bij ingang Leiden Centraal) de stalling in- en uit. Borden, posters en flyers ter plekke roepen de fietsparkeerders op om hun fiets op tijd uit de rekken te halen.

Verplaats uw fiets op tijd

Fietsers kunnen tot en met woensdag 15 september hun fiets uit de stalling (noordkant) halen, daarna verhuizen de overgebleven fietsen naar Lorentz fietsenstalling. Hier blijven ze tot eind november staan.

Fase 2 opknapbeurt: 18 oktober – 5 november

De tweede fase van de opknapbeurt vindt plaats aan de zuidkant (zijde ingang Leiden Centraal) van de fietsenstalling. Fietsers kunnen dan alleen – met of zonder fiets - via de noordkant (zijde Schuttersveld) de stalling in- en uit. Borden, posters en flyers ter plekke roepen de fietsparkeerders op om hun fiets op tijd uit de rekken te halen.

Verplaats uw fiets op tijd

Fietsers kunnen tot en met woensdag 13 oktober hun fiets uit de stalling (zuidkant) halen, daarna verhuizen de overgebleven fietsen naar Lorentz fietsenstalling. Hier kunnen ze tot eind november worden opgehaald. De overgebleven fietsen gaan daarna naar het fietsdepot aan de Willem Barentszstraat 20.

Fietsenrekken van Morssingelterrein

Een deel van de nieuwe fietsenrekken komt van het Morssingelterrein. Alle fietsenrekken moeten hier eind 2021 weggehaald zijn vanwege de nieuwbouw van De Geus. Daarom wordt nu alvast een deel hergebruikt in de fietsenstalling Taxistandplaats. Vanaf woensdag 29 september worden de rekken gedemonteerd en verplaatst naar de Taxistandplaats.

Verplaats uw fiets op tijd

Fietsparkeerders kunnen tot en met dinsdag 28 september hun fiets zelf weghalen uit de rekken op het Morssingelterrein die worden verwijderd. Dit wordt aangegeven met borden. Woensdag 29 september verhuizen de overgebleven fietsen naar Lorentz fietsenstalling. Hier kunnen ze tot eind november worden opgehaald. De overgebleven fietsen gaan daarna naar het fietsdepot aan de Willem Barentszstraat 20.

Bent u uw fiets kwijt vanwege de opknapbeurt Taxistandplaats?

Stond uw fiets geparkeerd onder de Taxistandplaats of in een van de verwijderde fietsenrekken op het Morssingelterrein? Dan hebben wij ‘m verplaatst naar Lorentz fietsenstalling. Hier staan ze tot eind november geparkeerd in speciaal aangegeven vakken. Vraag de medewerkers van de fietsenstalling Lorentz om hulp als u uw fiets niet direct terugvindt. Staat uw fiets er niet bij, kijk dan op www.verlorenengevonden.nl.

Contact

Meer weten over dit project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

 • Haal uw fiets voor 17 april 2022 op

  De fietsenstalling onder de taxistandplaats bij Leiden Centraal is eind vorig jaar opgeknapt. De rekken zijn vernieuwd of vervangen door rekken van het Morssingelterrein. Vanwege de opknapbeurt zijn fietsen verplaatst.

  Lees meer
 • Opgeknapte fietsenstalling Taxistandplaats weer volledig open

  Zaterdag 30 oktober gaat ook de zuidelijke helft van de fietsenstalling Taxistandplaats bij Leiden Centraal weer open. Fietsers kunnen hier weer dagelijks parkeren, tussen 6.00 uur ’s ochtends en 1.00 uur ’s nachts.

  Lees meer
 • Eerste helft opgeknapte fietsenstalling weer open

  Zaterdag 16 oktober gaat de noordelijke helft van de fietsenstalling Taxistandplaats bij Leiden Centraal weer open. De rekken zijn vervangen, deels door nieuwe rekken en deel door rekken van het Morssingelterrein.

  Lees meer
Ingetekend kaartje taxistandplaats en Morssingelterrein