Start werkzaamheden Houtmarkt en Oude Herengracht

Dinsdag 10 januari starten de werkzaamheden aan het riool bij de Houtmarkt. Het riool wordt vanaf de Noorderstraat tot aan de kruising met de Langegracht vervangen en vernieuwd. Daarna wordt dit riool aangesloten op het nieuwe rioolstelsel van de Langegracht.

Na deze werkzaamheden worden de straat en de stoep opnieuw ingericht. Naar verwachting zijn de werkzaamheden begin mei klaar.

Oude Herengracht

Ter voorbereiding op de herinrichting van de Oude Herengracht zijn er vanaf 23 januari tot en met 3 februari werkzaamheden aan kabels en leidingen. Zodra deze klaar zijn, kan er gestart worden met de herinrichting van de Verversbrug en de Oude Herengracht. De Oude Herengracht wordt opnieuw ingericht en de verkeerssituatie richting de Langegracht wordt verbeterd. De Verversbrug  krijgt nieuw asfalt Naar verwachting starten de herinrichtingswerkzaamheden op maandag 6 februari. Volgens deze planning zouden we begin mei klaar zijn.

Omleidingen

Voor zowel de werkzaamheden aan de Houtmarkt en Langegracht als voor de werkzaamheden aan de Oude Herengracht en de Verversbrug worden omleidingen ingesteld. Dit wordt ter plekke met gele borden aangegeven.

KWS app

Aannemer KWS voert de werkzaamheden uit. Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Download dan de KWS app in de Google Play Store of de App Store. En zoek vervolgens het project ‘Langegracht en Oude Herengracht Leiden’.