Jan van Hout

In juni 2017 is dit deel van de Centrumroute afgerond. Daarbij is ook de Jan van Houtbrug vervangen. Zodra het grote bouwverkeer niet meer naar de garage rijdt, wordt ook de inrichting van dit deel van de Centrumroute afgemaakt.

De middenstip op de kruising Jan van Hout – Geregracht krijgt groen en er komen meer bomen. Ook worden dan nieuwe lantaarnpalen geplaatst en middenbermen opgehoogd.

Er is gekozen om het groen van het Plantsoen en de Jan van Houtkade over de weg door te trekken, zodat de bezoeker in het Singelpark de wandelroute kan vervolgen en de bezoeker van de stad een groene entree beleeft.

De vernieuwde Jan van Houtbrug

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

 • Pelikaanstraat en plein in een nieuw jasje

  De eerste fase van de centrumroute tracédeel Hooigracht is door aannemer Van Gelder afgerond. De Pelikaanstraat en het Pelikaanplein zijn opnieuw ingericht.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Centrumroute Pelikaanstraat 2 weken langer

  De werkzaamheden aan de eerste fase van de Centrumroute bij de Pelikaanstraat vorderen goed maar duren helaas twee weken langer. De reden hiervoor is dat de werkzaamheden aan het riool langer duurden dan verwacht.

  Lees meer
 • Bushokje Leiden Pelikaan geplaatst

  Het gaat goed met de werkzaamheden aan de Centrumroute tracédeel Hooigracht. Dinsdag 25 februari is het bushokje bij de Pelikaanstraat geplaatst.

  Lees meer
 • Omleidingsroute Pelikaanstraat vanaf 2 maart

  Tussen maandag 2 maart en begin april werkt Aannemingsmaatschappij Van Gelder aan de laatste stap van de werkzaamheden bij de Pelikaanstraat als onderdeel van het werk aan de Centrumroute Hooigracht.

  Lees meer
 • Aannemer Centrumroute Hooigracht stelt zich voor ; informatieavond 27 november

  In januari 2020 start aannemer Van Gelder met de herinrichting van de Centrumroute tracédeel Hooigracht. Dit tracédeel bestaat uit de Sint Jorissteeg, de Hooigracht, de Pelikaanstraat en het stuk Hoge Woerd tot de Breestraat. De kruising ir. Driessenstraat en...

  Lees meer
 • Kap bomen Hooigracht

  In januari start de herinrichting van de Hooigracht. Voorafgaand aan deze herinrichting worden de bomen langs het tracé gekapt door De Wit Groenvoorziening.

  Lees meer
 • Inloopbijeenkomst ontwerp Centrumroute – Langegracht

  Vanaf januari 2020 wordt de Hooigracht van gevel tot gevel opnieuw ingericht. Daarna is de Langegracht aan de beurt. Bent u benieuwd hoe het ontwerp van de Langegracht eruit ziet? Kom naar de inloopbijeenkomst.

  Lees meer
 • Aannemingsmaatschappij Van Gelder B.V. werkt vanaf januari 2020 aan de Hooigracht

  Vanaf januari 2020 werkt aannemingsmaatschappij Van Gelder B.V. aan de nieuwe inrichting van het tracédeel Hooigracht van de Centrumroute.

  Lees meer