Hooigracht

Dit deel van de Centrumroute bestaat uit de Sint Jorissteeg, de Hooigracht en de Pelikaanstraat. De kruising ir. Driessenstraat en de Klokpoort zijn al opnieuw ingericht.

Het straatbeeld op de Hooigracht wordt straks, van gevel tot gevel, rustiger en overzichtelijker. Ook wordt de weg ingericht voor de R-net-bus die hier in de toekomst gaat rijden. 

   

  Dit gaat er gebeuren:

  • Duidelijke keuzes en het gebruik van hoogwaardige materialen verbeteren de uitstraling van de route voor alle verkeersdeelnemers.
  • Parkeren langs de weg verdwijnt. Dit geeft meer ruimte voor bomen, het fietsparkeren, verlichting en laden en lossen.
  • De Sint Jorissteeg krijgt een R-net-halte en wordt ingericht als een plein met veel groen.
  • De bushalte aan de Pelikaanstraat wordt ook een R-net-halte. De nieuwe inrichting van het plein aan de Pelikaanstraat - Haarlemmerstraat sluit goed aan op deze halte.
  • Er komt een aangepaste voetgangersoversteek ter hoogte van de Haarlemmerstraat.

  Uitgebreidere informatie kunt u lezen in het Uitvoeringsbesluit Centrumroute Hooigracht, dat u rechts op deze pagina kunt downloaden.

  Contact

  Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.
  Heeft u vragen over de werkzaamheden dan kunt u direct met de omgevingsmanager van aannemer Van Gelder, de heer William Verbij, bellen op 06-5316 0384 of stuur een e-mail naar hooigracht@vangelder.com.
   

  • Pelikaanstraat en plein in een nieuw jasje

   De eerste fase van de centrumroute tracédeel Hooigracht is door aannemer Van Gelder afgerond. De Pelikaanstraat en het Pelikaanplein zijn opnieuw ingericht.

   Lees meer
  • Werkzaamheden Centrumroute Pelikaanstraat 2 weken langer

   De werkzaamheden aan de eerste fase van de Centrumroute bij de Pelikaanstraat vorderen goed maar duren helaas twee weken langer. De reden hiervoor is dat de werkzaamheden aan het riool langer duurden dan verwacht.

   Lees meer
  • Bushokje Leiden Pelikaan geplaatst

   Het gaat goed met de werkzaamheden aan de Centrumroute tracédeel Hooigracht. Dinsdag 25 februari is het bushokje bij de Pelikaanstraat geplaatst.

   Lees meer
  • Omleidingsroute Pelikaanstraat vanaf 2 maart

   Tussen maandag 2 maart en begin april werkt Aannemingsmaatschappij Van Gelder aan de laatste stap van de werkzaamheden bij de Pelikaanstraat als onderdeel van het werk aan de Centrumroute Hooigracht.

   Lees meer
  • Aannemer Centrumroute Hooigracht stelt zich voor ; informatieavond 27 november

   In januari 2020 start aannemer Van Gelder met de herinrichting van de Centrumroute tracédeel Hooigracht. Dit tracédeel bestaat uit de Sint Jorissteeg, de Hooigracht, de Pelikaanstraat en het stuk Hoge Woerd tot de Breestraat. De kruising ir. Driessenstraat en...

   Lees meer
  • Kap bomen Hooigracht

   In januari start de herinrichting van de Hooigracht. Voorafgaand aan deze herinrichting worden de bomen langs het tracé gekapt door De Wit Groenvoorziening.

   Lees meer
  • Inloopbijeenkomst ontwerp Centrumroute – Langegracht

   Vanaf januari 2020 wordt de Hooigracht van gevel tot gevel opnieuw ingericht. Daarna is de Langegracht aan de beurt. Bent u benieuwd hoe het ontwerp van de Langegracht eruit ziet? Kom naar de inloopbijeenkomst.

   Lees meer
  • Aannemingsmaatschappij Van Gelder B.V. werkt vanaf januari 2020 aan de Hooigracht

   Vanaf januari 2020 werkt aannemingsmaatschappij Van Gelder B.V. aan de nieuwe inrichting van het tracédeel Hooigracht van de Centrumroute.

   Lees meer