Hooigracht

Dit deel van de Centrumroute bestaat uit de Sint Jorissteeg, de Hooigracht en de Pelikaanstraat. De kruising ir. Driessenstraat en de Klokpoort zijn al opnieuw ingericht.

Het straatbeeld op de Hooigracht wordt straks, van gevel tot gevel, rustiger en overzichtelijker. Ook wordt de weg ingericht voor de R-net-bus die hier in de toekomst gaat rijden. 

   

  Dit gaat er gebeuren:

  • Duidelijke keuzes en het gebruik van hoogwaardige materialen verbeteren de uitstraling van de route voor alle verkeersdeelnemers.
  • Parkeren langs de weg verdwijnt. Dit geeft meer ruimte voor bomen, het fietsparkeren, verlichting en laden en lossen.
  • De Sint Jorissteeg krijgt een R-net-halte en wordt ingericht als een plein met veel groen.
  • De bushalte aan de Pelikaanstraat wordt ook een R-net-halte. De nieuwe inrichting van het plein aan de Pelikaanstraat - Haarlemmerstraat sluit goed aan op deze halte.
  • Er komt een aangepaste voetgangersoversteek ter hoogte van de Haarlemmerstraat.

  Uitgebreidere informatie kunt u lezen in het Uitvoeringsbesluit Centrumroute Hooigracht, dat u rechts op deze pagina kunt downloaden.

  Contact

  Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

  • Gemeenteraad neemt unaniem uitvoeringsbesluit Hooigracht aan

   De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met het uitvoeringsbesluit voor het onderdeel Hooigracht in de Centrumroute. Het besluit voor de Hooigracht sluit aan op het eerste deel van de Centrumroute- Jan van Hout, dat al is uitgevoerd. Het beslaat de Sint...

   Lees meer
  • Een metamorfose voor de Hooigracht

   Op 21 november heeft het college van burgemeester en wethouders het uitvoeringsbesluit voor het tweede tracédeel van de Centrumroute vastgesteld. Als ook de raad instemt krijgt de Hooigracht in 2018 een volledige metamorfose.

   Lees meer