Omleidingen door werkzaamheden Haagse Schouwbrug

De Haagsche Schouwbrug, de verbinding tussen de Stevenshof en de Haagse Schouwweg, wordt van vrijdag 6 maart tot en met zaterdag 11 april opgeknapt. De brug is in deze periode afgesloten voor al het wegverkeer, dat wordt omgeleid.

Extra openstelling in één rijrichting tijdens spits

Automobilisten van en naar de Stevenshof kunnen omrijden via de Haagweg. Daarnaast wordt op weekdagen tijdens de spitsuren de Stevensbrug – normaal alleen toegankelijk voor bussen, fietsers en voetgangers – in één rijrichting voor auto’s opengesteld:

  • In de ochtend tussen 7.30 en 9.30 uur kunnen auto’s de Stevenshof uitrijden via de Stevensbrug. Ze worden over de Hoge Morsweg geleid en kunnen dan op de Haagsche Schouwweg hun weg vervolgen richting de A44 of de Leidse binnenstad.
  • In de avondspits tussen 16.00 en 18.30 uur kan autoverkeer de Stevenshof inrijden via de Stevensbrug.

Verkeersregelaars zorgen voor een veilige en vlotte doorstroming van het verkeer. Vrachtverkeer kan niet over de Stevensbrug en moet gebruikmaken van de omleiding via de Haagweg.

Fietsers, voetgangers en vaarverkeer

Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Stevensbrug. Het vaarverkeer ondervindt weinig hinder van de werkzaamheden aan de Haagsche Schouwbrug. Alleen tijdens de testfase (30 maart tot en met 3 april) wordt de brug regelmatig geopend en gesloten. Doorvaart blijft wel mogelijk.  

Autoverkeer vanuit Voorschoten naar Haagweg tijdelijk niet mogelijk

Voor een soepele en veilige doorstroming van het autoverkeer vanuit de Stevenshof via de Haagweg is de verbinding van Voorschoten naar Leiden via de Haagweg afgesloten. Autoverkeer uit Voorschoten naar Leiden moet omrijden via de Voorschoterweg.

Onderhoud aan bruggen in 2020 en 2021

De gemeente voert in 2020 en 2021 onderhoud uit aan vier bruggen: de Haagsche Schouwbrug, de Stevensbrug, de Sumatrabrug en de Schrijversbrug. Lees er meer over op de pagina ‘Groot onderhoud bruggen’ op deze website.