Groot onderhoud bruggen

De gemeente Leiden voert in 2020 en 2021 onderhoud uit aan vier bruggen in Leiden: de Haagsche Schouwbrug, de Stevensbrug, de Sumatrabrug en de Schrijversbrug. De renovatie van de bruggen is naar verwachting afgerond in het eerste kwartaal van 2021.

De werkzaamheden per brug duren tussen de vier en tien weken. Tijdens de werkzaamheden zijn er periodes waarin het verkeer wordt omgeleid. De Leidse aannemer Langezaal & Inniger voert de werkzaamheden uit.

 

Wat gaat er gebeuren?

De vier bruggen worden gerenoveerd om het risico op storingen te verminderen en de hoogste veiligheidsnormen te realiseren. Ook wordt tijdens de werkzaamheden de besturingskast van de bruggen omgebouwd. Na de renovaties kunnen de bruggen weer jaren mee.

Stand van zaken

De werkzaamheden aan de Haagsche Schouwbrug en de Stevensbrug zijn afgerond en de bruggen zijn weer open. Nu wordt er gewerkt aan de Sumatrabrug, de brug die de Lage Rijndijk en Sumatrastraat verbindt met de Admiraalsweg op bedrijventerrein De Waard. De Sumatrabrugbrug krijgt van maandag 2 november 2020 tot zaterdag 16 januari 2021 een opknapbeurt.

Tijdens het grootste deel van de werkzaamheden blijft de brug open voor wegverkeer. Maar tijdens één weekend in december en twee weekends in januari is de brug afgesloten voor al het wegverkeer. Tijdens de afsluiting is industrieterrein de Waard niet per auto bereikbaar en is de Milieustraat gesloten. De brugafsluitingen vinden plaats in de volgende weekends:

  • van vrijdag 11 december 22.00 uur tot maandag 14 december 06.00 uur
  • van vrijdag 8 januari 2021 22.00 uur tot maandag 11 januari 2021 06.00 uur
  • van vrijdag 15 januari 2021 22.00 uur tot zaterdag 16 januari 2021, in de loop van de ochtend.

Autoverkeer kan in deze weekends niet van en naar het bedrijventerrein De Waard. Voor fietsers blijft het terrein wel bereikbaar via de doorgang tussen de Bontekoestraat en de Le Mairestraat. Ook ambulance, brandweer of politie kunnen het terrein bereiken.

Veelgestelde vragen

Meer informatie en contact

Meer weten over het project? Abonneer u op het Stadsnieuws, de digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden. Als u zich aanmeldt kunt u daarna uw interessegebieden aanvinken. Voor dit project is dat 'Onderhoud aan de stad'.

U kunt ook contact opnemen met de aannemer. Mail uw vragen naar: omgevingsmanager@langezaaleninniger.nl.

Of neem contact op met de gemeente via het contactformulier, of bel: 14 071.