Groot onderhoud bruggen

De gemeente Leiden voert in 2020 en 2021 onderhoud uit aan vier bruggen in Leiden: de Haagsche Schouwbrug, de Stevensbrug, de Sumatrabrug en de Schrijversbrug. De renovatie van de bruggen is naar verwachting afgerond in het eerste kwartaal van 2021.

De werkzaamheden per brug duren tussen de vier en zes weken. Tijdens werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. De Leidse aannemer Langezaal & Inniger voert de werkzaamheden uit.

 

Wat gaat er gebeuren?

De vier bruggen worden gerenoveerd om het risico op storingen te verminderen en de hoogste veiligheidsnormen te realiseren. Ook wordt tijdens de werkzaamheden de besturingskast van de bruggen omgebouwd. Na de renovaties kunnen de bruggen weer jaren mee.

Stand van zaken

De werkzaamheden aan de Haagsche Schouwbrug en de Stevensbrug zijn afgerond en de bruggen zijn weer open. Komende zomer krijgt de Churchillbrug een opknapbeurt. Hier leest u meer over op de pagina www.leiden.nl/churchillbrug. Daarna gaat de aannemer verder met de Sumatrabrug; die werkzaamheden staan gepland voor november 2020. Meer informatie volgt na de zomer.

Veelgestelde vragen

Meer informatie en contact

Meer weten over het project? Abonneer u op het Stadsnieuws, de digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden. Als u zich aanmeldt kunt u daarna uw interessegebieden aanvinken. Voor dit project is dat 'Onderhoud aan de stad'.

U kunt ook contact opnemen met de aannemer. Mail uw vragen naar: omgevingsmanager@langezaaleninniger.nl.

Of neem contact op met de gemeente via het contactformulier, of bel: 14 071.