Groot onderhoud bruggen

De gemeente Leiden voert in 2020 en 2021 onderhoud uit aan vier bruggen in Leiden: de Haagsche Schouwbrug, de Stevensbrug, de Sumatrabrug en de Schrijversbrug. De renovatie van de bruggen is naar verwachting afgerond in het eerste kwartaal van 2021.

De werkzaamheden per brug duren tussen de vier en tien weken. Tijdens de werkzaamheden zijn er periodes waarin het verkeer wordt omgeleid. De Leidse aannemer Langezaal & Inniger voert de werkzaamheden uit.

 

Wat gaat er gebeuren?

De vier bruggen worden gerenoveerd om het risico op storingen te verminderen en te zorgen dat de bruggen aan de de hoogste veiligheidsnormen voldoen. Ook wordt tijdens de werkzaamheden de besturingskast van de bruggen omgebouwd. Na de renovaties kunnen de bruggen weer jaren mee.

Stand van zaken

De werkzaamheden aan de Haagsche Schouwbrug, de Stevensbrug en de Sumatrabrug zijn afgerond en de bruggen zijn weer open. Nu is de Schrijversbrug, de brug tussen de Herensingel en de Zijlsingel,  aan de beurt. Deze brug krijgt van maandag 15 februari tot en met maandag 15 maart 2021 een opknapbeurt.

De brug is tijdens de hele duur van de werkzaamheden gesloten voor wegverkeer: van maandag 15 februari tot en met maandag 15 maart kunnen auto’s, bussen, fietsers en voetgangers niet over de brug. Zij worden in deze periode omgeleid via de Klokpoort, Langegracht en Herensingel. Als het nodig is, kunnen de ambulance, brandweer of politie de brug wel gebruiken.

Veelgestelde vragen

Meer informatie en contact

Meer weten over het project? Abonneer u op het Stadsnieuws, de digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden. Als u zich aanmeldt kunt u daarna uw interessegebieden aanvinken. Voor dit project is dat 'Algemeen'.

U kunt ook contact opnemen met de aannemer. Mail uw vragen naar: omgevingsmanager@langezaaleninniger.nl.

Of neem contact op met de gemeente via het contactformulier, of bel: 14 071.