Groot onderhoud bruggen

De gemeente Leiden voert in 2020 en 2021 onderhoud uit aan vier bruggen in Leiden: de Haagsche Schouwbrug, de Stevensbrug, de Sumatrabrug en de Schrijversbrug. De renovatie van de bruggen is naar verwachting afgerond in het eerste kwartaal van 2021.

De werkzaamheden per brug duren tussen de vier en zes weken. Tijdens werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. De Leidse aannemer Langezaal & Inniger voert de werkzaamheden uit.

 

Wat gaat er gebeuren?

De vier bruggen worden gerenoveerd om het risico op storingen te verminderen en de hoogste veiligheidsnormen te realiseren. Ook wordt tijdens de werkzaamheden de besturingskast van de bruggen omgebouwd. Na de renovaties kunnen de bruggen weer jaren mee.

Stand van zaken

De werkzaamheden aan de Haagsche Schouwbrug en de Stevensbrug zijn afgerond en de bruggen zijn weer open.  Nu gaat de aannemer verder met de Sumatrabrug, de brug die de Lage Rijndijk en Sumatrastraat verbindt met de Admiraalsweg op bedrijventerrein De Waard. De Sumatrabrugbrug krijgt van maandag 2 november 2020 tot en met maandag 11 januari 2021 een opknapbeurt. Tijdens het grootste deel van de werkzaamheden blijft de brug open voor wegverkeer. Gedurende twee weekends in december en één weekend in januari is de brug echter afgesloten voor al het wegverkeer. De brugafsluitingen vinden plaats in de weekends van 11 en 18 december 2020 en 8 januari 2021, van vrijdagavond 22.00  uurtot maandagochtend 06.00 uur . Al het verkeer wordt dan omgeleid.

Veelgestelde vragen

Meer informatie en contact

Meer weten over het project? Abonneer u op het Stadsnieuws, de digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden. Als u zich aanmeldt kunt u daarna uw interessegebieden aanvinken. Voor dit project is dat 'Onderhoud aan de stad'.

U kunt ook contact opnemen met de aannemer. Mail uw vragen naar: omgevingsmanager@langezaaleninniger.nl.

Of neem contact op met de gemeente via het contactformulier, of bel: 14 071.