Groot onderhoud bruggen

De gemeente Leiden voert in 2020 en 2021 onderhoud uit aan vier bruggen in Leiden: de Haagsche Schouwbrug, de Stevensbrug, de Sumatrabrug en de Schrijversbrug. De renovatie van de bruggen is naar verwachting afgerond in het eerste kwartaal van 2021.

De werkzaamheden per brug duren tussen de vier en vijf weken. Tijdens werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. De Leidse aannemer Langezaal & Inniger voert de werkzaamheden uit.

 

Wat gaat er gebeuren?

De vier bruggen worden gerenoveerd om het risico op storingen te verminderen en de hoogste veiligheidsnormen te realiseren. Ook wordt tijdens de werkzaamheden de besturingskast van de bruggen omgebouwd. Na de renovaties kunnen de bruggen weer jaren mee.

Starten met Haagsche Schouwbrug

De aannemer start met renovatie van de Haagsche Schouwbrug. Werkzaamheden duren van vrijdag 6 maart 2020 t/m vrijdag 10 april 2020. Tijdens het werk is de brug afgesloten voor al het verkeer. Automobilisten worden omgeleid via de Haagweg en fietsers en voetgangers via de Stevensbrug. Op weekdagen wordt de Stevensbrug tijdens de spits voor het autoverkeer in één richting opengesteld. In de ochtendspits (7.30-9.30 uur) kunnen auto’s via de Stevensbrug de Stevenshof uitrijden, in de avondspits (16.00-18.30 uur) kunnen ze op deze manier de wijk inrijden. Vrachtverkeer is hiervan uitgezonderd. Verkeersregelaars zorgen voor een veilige en vlotte doorstroming van het verkeer. Borden bij de Haagsche Schouwbrug geven de omleiding aan.

Stevensbrug

Wanneer de werkzaamheden aan de Haagsche Schouwbrug zijn afgerond, gaat de aannemer verder met de Stevensbrug. Deze werkzaamheden staan gepland van maandag 20 april t/m maandag 18 mei. Al het bus-, fiets-, en voetgangersverkeer wordt omgeleid via de Haagsche Schouwbrug.

Sumatrabrug

Werkzaamheden vinden plaats vanaf het 4e kwartaal van 2020. Verkeer kan tijdens de werkzaamheden meestal gebruik blijven maken van de brug. Werkzaamheden die veel hinder opleveren worden in het weekend of ’s avonds uitgevoerd. Meer informatie volgt na de zomer.

Schrijversbrug

Werkzaamheden vinden plaats vanaf het 4e kwartaal van 2020 en lopen door in het 1e kwartaal van 2021. Verkeer kan tijdens de werkzaamheden meestal gebruik blijven maken van de brug. Werkzaamheden die veel hinder opleveren worden in het weekend of ’s avonds uitgevoerd. Meer informatie volgt na de zomer.

Veel gestelde vragen over de omleidingen

Overige vragen

Meer informatie en contact

Meer weten over het project? Abonneer u op het Stadsnieuws, de digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden. Als u zich aanmeldt kunt u daarna uw interessegebieden aanvinken. Voor dit project is dat 'Onderhoud aan de stad'.

U kunt ook contact opnemen met de aannemer. Mail uw vragen naar: omgevingsmanager@langezaaleninniger.nl.

Of neem contact op met de gemeente via het contactformulier, of bel: 14 071.