In gebruik nemen van de Tasmanstraat

Hoewel de Tasmanstraat opnieuw ingericht is, mag deze (nog) niet gebruikt worden als fietsstraat. Dit komt door lopende beroepszaken tegen de omgevingsvergunning om de Tasmanstraat te verbreden én het hoger beroep tegen het verkeersbesluit, dat loopt bij de Raad van State. Vanaf vrijdag 28 oktober is verkeerssituatie in de Tasmanstraat zoals die voor de herinrichting was. Dat blijft zo, totdat er uitspraak is gedaan door de rechtbank en de Raad van State.

Wat betekent dit voor de verkeersituatie?

Het zuidelijke deel van de Tasmanstraat blijft doodlopend en wordt afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De fietsers kunnen dan wel weer gebruikmaken van de Tasmanstraat, maar het zal geen fietsstraat zijn. De hele straat blijft tweerichtingsverkeer, maar dus doodlopend. 

Hoe lang blijft dit zo?

Dat weten we nog niet. De bezwaarmakers hebben een Voorlopige Voorziening aangevraagd, die in juli is behandeld. De voorlopige voorzieningen rechter heeft een voorlopig oordeel gegeven dat de gemeente Leiden door kon gaan met de werkzaamheden, maar dat de Tasmanstraat nog niet als fietsstraat in gebruik genomen mag worden en dat deze doodlopend moet blijven totdat de rechtbank uitspraak heeft gedaan. Het is nog niet bekend wanneer deze uitspraken worden verwacht.

Meer informatie kunt u vinden in de bewonersbrief hierover.