Verbeteren fietsroute Zeeheldenbuurt

Leiden zet de fiets op 1: de gemeente Leiden stimuleert fietsen door verschillende doorgaande fietsroutes te verbeteren. Zo blijft de stad duurzaam, leefbaar en bereikbaar. Eén van die fietsroutes loopt door de Zeeheldenbuurt.

Verbeteringen fietsroute

Op dit moment werkt de gemeente aan het schetsontwerp van de fietsroute tussen de Sumatrabrug en de Admiraalsbrug. We stellen voor om de route te verbreden, te voorzien van nieuw asfalt, de bochten ruimer te maken en de oversteken te verbeteren. Voor de veiligheid en het comfort van de doorgaande fietser wordt de Tasmanstraat ingericht als een fietsstraat. Door ook éénrichtingsverkeer in de Tasmanstraat in te stellen en de doorgang naar de Evertsenstraat open te stellen hoeven auto’s niet meer te keren op de fietsroute.

Inloopavond

Op dinsdag 14 mei organiseert de gemeente Leiden van 18.30 tot 20.30 uur een inloopavond in de kantine van Stedelijk Beheer, Admiraal Banckertweg 15. Tijdens deze inloopavond kunt u de schetsen bekijken, uw suggesties meegeven en worden al uw vragen beantwoord. Omwonenden zijn geïnformeerd met een bewonersbrief.