Vanaf 1 september weer maximale stallingstermijn

Fietsen mogen maximaal twee weken aaneengesloten in een gemeentelijke fietsenstalling staan. Vanaf 1 september a.s. wordt weer gehandhaafd op deze regel. Staat uw fiets vanwege thuiswerken al langere tijd in een fietsenstalling of het stationsgebied? Haal ‘m uiterlijk begin september op.

Vraag naar fietsparkeerplek groeit weer

Tijdens coronatijd konden fietsen tijdelijk langer in de gemeentelijke stallingen en het stationsgebied geparkeerd staan. Veel studenten en forenzen kwamen vanwege het thuiswerken niet in Leiden en het was ook veel minder druk in de fietsenstallingen. Nu de universiteit en hogeschool weer starten met fysieke colleges en veel werknemers langzaamaan weer naar kantoor gaan, komt er meer vraag naar fietsparkeerplekken. Daarom geldt vanaf woensdag 1 september de maximale stallingstermijn weer.

Haal uw fiets op tijd op

Om voldoende stallingsplek te garanderen, start begin september de handhaving op de maximale stallingstermijn van veertien dagen. Staat uw fiets nog in een gemeentelijke fietsenstalling of in een fietsenrek rond Leiden Centraal? Haal ‘m op tijd uit de stalling en parkeer ‘m eventueel op een alternatieve plek. De NS hanteert een maximale stallingstermijn van 28 dagen in hun stallingen, ook voor abonnementhouders.

Wat gebeurt er na 14 dagen?

Staat uw fiets na 1 september langer dan twee weken aaneengesloten in de stalling? Dan wordt uw fiets verplaatst naar het fietsdepot aan de Willem Barentszstraat 20. U kunt uw fiets tegen betaling ophalen. Daar heeft u nog 42 dagen de tijd voor. Lees meer op www.leiden.nl/fietsweg.