Praat mee tijdens de Leidse Fiets 10 Daagse

De gemeente Leiden maakt nieuw fietsbeleid en doet dat samen met de stad. In het fietsbeleid staat hoe Leiden de komende jaren het fietsen veiliger en aantrekkelijker maakt.

Leiden is een echte fietsstad, twee van de drie Leidenaren fietst dagelijks. We zijn de derde fietsstad van Nederland. Het is daarom meer dan logisch dat Leiden de kennis en ervaring van deze fietsers en andere belanghebbenden een plek geeft in het nieuwe fietsbeleid met uitvoeringsprogramma.

Samen met de stad

Leiden heeft de afgelopen jaren in allerlei projecten al veel suggesties, opmerkingen en wensen vanuit de stad ontvangen. Ook georganiseerde partijen en verenigingen worden bevraagd. Wij horen ook graag u.

Leidse Fiets 10 Daagse

Vanaf maandag 20 januari staan enquêteurs op 10 dagen in de 10 districten in Leiden. Zij stellen daar willekeurige voorbijgangers 10 vragen. In onderstaand schema ziet u waar de enquêteurs de komende dagen te vinden zijn. Zij staan daar tussen 16.00 en 17.00 uur. U bent van harte uitgenodigd even langs te lopen.

U kunt de enquête ook online invullen tot 1 februari 2020.

DatumDistrictLocatie
1Maandag 20 janBinnenstad ZuidKoornbrug /Stadhuis
2Dinsdag 21 janBinnenstad NoordHaarlemmerstraat / Stille Mare
3Woensdag 22 janStationsdistrictStationsplein / Ingang Leiden CS
4Donderdag 23 janLeiden NoordKooiplein / Winkels
5Vrijdag 24 janRoodenburgerdistrictStation Lammenschans / Kamerlingh Onnesplein
6Maandag 27 janBos- en GasthuisdistrictVijf Meiplein / Winkels
7Dinsdag 28 janMorsdistrictDiamantplein / Winkels
8Woensdag 29 janBoerhaavedistrictKagerstraat / Da Vinci college
9Donderdag 30 janMerenwijkdistrictKopermolen / Winkels
10Vrijdag 31 janStevenshofdistrictStevensbloem / Winkels

Planning

De opbrengst wordt, waar mogelijk, meegenomen in het nieuwe fietsbeleid met uitvoeringsprogramma. Naar verwachting neemt het college in maart een besluit en wordt het ter inzage gelegd. De gemeenteraad stelt het dan voor de zomer vast.