Leiden heeft officieel zangfietspad

Langs het zangfietspad geven borden aan dat fietsers officieel mogen (mee)zingen op de fiets. Zoals op de borden staat: “Geen vreemde pauzes meer in je liedje omdat er iemand langs fietst!” Al twintig steden of dorpen gingen Leiden voor. Na Zoetermeer is Leiden de tweede plaats in Zuid-Holland met een officieel zangfietspad.

Jubileum

Het initiatief voor het speciale pad ligt bij de verenigingen Ex Animo en Swift. Zij bestaan dit jaar 100 jaar en vieren dit met een aantal jubileumactiviteiten. De opening van het fietspad is er hier één van. Ex Animo en Swift namen het fietspad samen met wethouder Martine Leewis in gebruik door een jubileumlied te zingen en de eerste meters samen af te leggen.

Fietsstad

Leiden is een echte fietsstad: twee van de drie Leidaren fietst dagelijks. En Leiden is de derde fietsstad van Nederland. De gemeente wil fietsen zo aantrekkelijk mogelijk maken. Met nieuwe, snelle en veilige fietsroutes en meer stallingen bij stations, in het centrum en in de wijken. Maar juist ook door het ondersteunen van bijzonder ideeën zoals het zangfietspad.