Fietsen maar: fietsstraat Van Ravelingenstraat

De Van Ravelingenstraat is ingericht als fietsstraat. Op maandag 20 mei opende wethouder Martine Leewis samen met Jan Breugem de Mobiliteitsmakelaar van Bereikbaar Haaglanden en Ferry Veijgen van Bewonersbelangenvereniging Bockhorst deze comfortabele, veilige en herkenbare fietsroute.

Fietsstraat

De Van Ravelingenstraat is onderdeel van de doorgaande fietsroute tussen het centrum van Leiden en Den Haag-West. Voor de veiligheid en het comfort van de fietser is de Van Ravelingenstraat ingericht als fietsstraat. Een fietsstraat is niet nieuw in Nederland en bestaat al in veel steden. Door de inrichting van de weg met rood asfalt en borden ‘auto te gast’ rijdt het autoverkeer langzamer. Dit verhoogt de veiligheid voor het fietsverkeer en maakt de route voor fietsers herkenbaar.

Leiden fietsstad

Leiden is een echte fietsstad, twee van de drie Leidaren fietst dagelijks. Leiden is de derde fietsstad van Nederland. De gemeente wil fietsen zo aantrekkelijk mogelijk maken. Met nieuwe, snelle en veilige fietsroutes en meer stallingen bij stations, in het centrum en in de wijken. Dit zorgt voor schonere lucht in de stad en voor een betere bereikbaarheid.

Bereikbaar Haaglanden

Bereikbaar Haaglanden is een community van actieve werkgevers die met elkaar de bereikbaarheid in de regio Haaglanden en Rijnland willen verbeteren. Bereikbaar Haaglanden bedankt met haar actie ‘Duimpje omhoog’ oud-automobilisten die overstappen op de fiets én alle enthousiaste fietsers te bedanken voor hun inzet. Zij steken regelmatig de 'Duim Omhoog'. Fietsers worden dan tijdens de ochtend- of avondspits extra in het zonnetje gezet.