Fietsen in de Stevenshof: meld waar het beter kan

Fietsen is leuk, vooral in de Stevenshof! In de Stevenshof zijn volop fietspaden aanwezig, op veel plekken vrijliggend en op belangrijke verkeerspunten voorzien van fietstunnels of fietsbruggen. Er zijn vast ook plekken waar u de verkeerssituatie als fietser minder veilig of prettig ervaart. Heeft u hier ideeën over? Dat horen wij graag van u!

Meld het fietsknelpunt

De gemeente Leiden heeft budget om fietsknelpunten op te lossen in de Stevenshof. Een fietsknelpunt kan zijn een onlogische route of een onveilige verkeersituatie. De gemeente heeft zelf ideeën waar het in de Stevenshof beter kan en ook de wijkraad Stevenshof en de fietsersbond hebben knelpunten aangegeven. Graag willen wij ook van u als inwoner weten wat u als fietsknelpunt ervaart.
Mail uw fietsknelpunt voor 1 juli 2019 naar verkeer@leiden.nl onder vermelding van ‘Fietsknelpunt Stevenshof’.

Vervolg

Op basis van de inbreng van alle partijen maakt de gemeente een lijst met de belangrijkste knelpunten. Afhankelijk van het aantal knelpunten wordt bekeken hoeveel binnen budget uitgewerkt kunnen worden. Nog dit jaar wil de gemeente Leiden de eerste knelpunten hebben opgelost.