Extra fietsenrekken station Leiden Lammenschans

Bij station Leiden Lammenschans worden elke dag veel fietsen gestald. Voor veel van deze fietsen is geen fietsenrek beschikbaar. De gemeente onderzoekt samen met ProRail en de NS hoe het gebied voor het station anders ingericht kan worden zodat het aantal fietsparkeerplekken van 800 uitgebreid kan worden naar 1600. De gemeente betrekt de omgeving en andere belanghebbenden tijdig bij het vormgeven van deze nieuwe inrichting.

Tot het zover is plaatst de gemeente tijdelijk extra fietsenrekken.

220 extra fietsparkeerplekken

In augustus plaatst de gemeente 220 extra fietsparkeerplekken. Deze extra plekken worden buiten en in overdekte stalling geplaatst.

Vergunning

Voor het plaatsen van de dubbellaags-fietsenrekken buiten is een Omgevingsvergunning nodig. Deze rekken worden geplaatst naast de overdekte stalling, op een plek waar nu lage fietsenrekken staan. Deze vergunning wordt gepubliceerd op 18 juli 2019 in de Gemeenteberichten in het Leids Nieuwsblad, op www.overheid.nl, www.leiden.nl/stadskrant en https://vergunningen.leiden.site.

Werkzaamheden

Het plaatsen van de extra rekken gebeurt in de zomervakantie om zo min mogelijk fietsers te hinderen. Naar verwachting starten aannemersbedrijf Sloos en fietsenrekkenleverancier Velopa eind augustus met de werkzaamheden. De werkzaamheden starten met het plaatsen van extra rekken in de overdekte stalling. Daarna wordt buiten gewerkt. De werkzaamheden duren ongeveer een week.