Extra fietsenrekken bij station Lammenschans

Bij station Leiden Lammenschans komen meer parkeerplekken voor fietsen. Van vrijdag 23 augustus tot en met maandag 26 augustus plaatsen aannemer Sloos en leverancier Velopa nieuwe rekken in de overdekte stalling. Vanaf maandag 2 september volgt een deel van de rekken buiten de stalling.

De werkzaamheden in de overdekte stalling duren tot maandag 26 augustus 12.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is het helaas niet mogelijk uw fiets in de overdekte stalling te plaatsen. Stallingbeheerder Biesieklette informeert abonnementhouders over de werkzaamheden in de overdekte stalling.

Werkzaamheden buiten

Van maandag 2 september tot en met vrijdag 6 september werkt de aannemer aan de rekken buiten. Ook hier worden de oude rekken vervangen voor nieuwe rekken met meer capaciteit. Zolang er in de overdekte stalling plek is, kunt u uw fiets hier tijdens de werkzaamheden gratis stallen.

Tijdelijke oplossing

Het plaatsen van de extra fietsenrekken is een tijdelijke oplossing om het tekort aan stallingsplaatsen te verminderen. De gemeente onderzoekt samen met ProRail en NS hoe het gebied voor het station anders ingericht kan worden zodat twee keer zoveel ruimte ontstaat voor het parkeren van fietsen.