Fiets fout, fiets weg

Maatregelen coronavirus

Fietsen mogen voorlopig nog langer dan twee weken aaneengesloten in de fietsenstallingen blijven. De fietsen worden niet gelabeld en de gemeente gaat tot nader bericht coulant om met fietsen die langer dan twee weken in de stalling staan. De standaard-bewaartermijn van fietsen die zijn verwijderd omdat ze fout geparkeerd stonden (Fiets-Fout-Fiets-Weg) is weer ingegaan. Deze fietsen blijven 42 dagen staan op de Willem Barentszstraat 20. Als uw fiets is weggehaald, kunt u uw fiets daar binnen zes weken tegen betaling ophalen. Kijk op http://www.fffw-leiden.nl voor meer info.

Om de stallingen en de stationspleinen goed bereikbaar en netjes te houden, moet u uw fiets rond de stations in de rekken stallen. De borden met 'fiets fout = fiets weg' wijzen u daarop. Staat uw fiets toch buiten het rek, dan wordt hij verwijderd.

Weesfietsen

De maximale stallingstermijn in alle stallingen in het Stationsgebied is twee weken. Als uw fiets langer dan twee weken aaneengesloten op dezelfde plek staat, wordt uw fiets door de gemeente verwijderd.

Bekijk de plattegrond met alle stallingen (jpg, 3,15 mb) en de gebieden waar fout gestalde fietsen worden verwijderd.

Haal uw fiets op in het fietsendepot

Fietsen die de gemeente Leiden uit het Stationsgebied verwijdert, worden gefotografeerd en verplaatst naar het fietsendepot (Willem Barentszstraat). Daar blijven ze 42 dagen staan.

Denkt u dat de gemeente uw fiets heeft verwijderd? Kijk dan op de website van Fiets fout, fiets weg. Het duurt maximaal 24 uur voor verwijderde fietsen op deze website staan. Hier vindt u ook alle informatie over hoe u uw fiets kunt terugkrijgen.

Bezwaar indienen

Bent u het niet eens met het besluit dat de gemeente heeft genomen over het verwijderen van uw fiets? Tegen dit besluit kunt u bezwaar maken.

Met behulp van uw DigiD kunt u online een bezwaarschrift opstellen en direct verzenden.

Wrakfietsen

Een fiets mag overal staan. De gemeente kan niet zomaar een fiets verwijderen.  Als een fiets in een staat van onderhoud verkeert dat fietsen niet meer mogelijk is, kan deze fiets gelabeld worden als wrakfiets. De mogelijke eigenaar van de fiets heeft dan zeven dagen de tijd om de fiets op te knappen of binnen te zetten. Gebeurt dit niet? Dan verwijdert de gemeente de fiets.

 • Grootste fietsenstalling van Leiden open

  Wethouders Ashley North (Mobiliteit) en Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking) stalden vorige week als eerste hun fiets in fietsenstalling Lorentz, tegenover station Leiden Centraal.

  Lees meer
 • Fietsverbeteringen rotonde Rooseveltstraat – Vijf Meilaan

  Inloopbijeenkomst over de aanpassingen aan de rotonde Rooseveltstraat – Vijf Meilaan en de inrichting van de ruimte rondom bouwplan MEAS-locatie.

  Lees meer
 • Fiets 10 daagse afgerond op Het Vlietland College

  De afgelopen weken zijn in de 10 districten willekeurige voorbijgangers 10 vragen gesteld over fietsen in Leiden. De gemeente Leiden wil graag de kennis en ervaring van fietsers en andere belanghebbenden een plek geven in het nieuwe fietsbeleid met...

  Lees meer
 • Slim systeem voor fietsen stallen

  Rondom station Leiden Centraal stallen dagelijks veel mensen hun fiets. In de ondergrondse fietsenstalling aan de kant van het LUMC en onder Lorentz hangt nu een handig systeem met sensoren, die de lege en bezette plekken bijhoudt.

  Lees meer
 • Fietstunnel A4 nog tot zomer 2020 dicht

  De werkzaamheden aan de fietstunnel onder de A4 worden anders uitgevoerd dan de planning was. De fietstunnel onder de A4 blijft langer dicht.

  Lees meer