Churchillbrug

De Churchillbrug tussen de Churchilllaan en de Dr. Lelylaan krijgt deze zomer een opknapbeurt. De brug is een belangrijke schakel voor de N206, die de A4 en A44 verbindt. De werkzaamheden beginnen op maandag 20 juli en duren tot en met maandag 14 september. In deze periode is de brug gesloten voor al het wegverkeer, dat wordt omgeleid.

Wat gaat er gebeuren?

De Churchillbrug is een ophaalbrug met een stalen rijdek. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het beweegbare deel van de brug, de volledige stalen bovenbouw, de elektrotechnische installatie en de aandrijving. Hierna kan de brug weer jaren mee. De aannemer Griekspoor voert de werkzaamheden uit.   

Afbeelding van de Churchillbrug

Omleidingen wegverkeer

Om het auto- en fietsverkeer zo min mogelijk te hinderen, vinden de werkzaamheden plaats tijdens de zomervakantie. De brug is vanaf maandag 20 juli acht weken afgesloten voor al het verkeer: auto, fiets en voetganger. Tijdens de brugafsluiting zorgen omleidingsroutes ervoor dat woningen, bedrijven en winkels bereikbaar blijven. Automobilisten en vrachtverkeer worden omgeleid, de belangrijkste omleidingsroute gaat via de Willem de Zwijgerlaan. Fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van de nabijgelegen Rijnzichtbrug. Alle omleidingsroutes worden met informatieborden aangegeven.

Beperkingen voor de scheepvaart

De werkzaamheden worden gedeeltelijk vanaf het water en gedeeltelijk vanaf de kade uitgevoerd. Dit betekent dat er tijdens de voorbereidings- en de uitvoeringsperiode – van 15 juni tot en met 14 september – geen vaartuigen onder het beweegbare deel van de brug door kunnen varen. De drie doorgangen onder de vaste delen van de brug blijven wel open. De doorvaarhoogte is hier 2,40 meter. Deze doorgangen worden aangegeven met borden.

Geluidsoverlast minimaliseren

Om geluidsoverlast te beperken, vinden de werkzaamheden zoveel mogelijk overdag plaats. Maar het kan een enkele keer nodig zijn om ook ’s avonds, ’s nachts of in het weekend door te werken. We vragen hiervoor uw begrip. Wilt u een bericht ontvangen wanneer de werkzaamheden niet overdag of in het weekend plaatsvinden? Stuur dan een mail naar churchillbrug@griekspoor.nl.

Meer informatie en contact

Wilt u meer weten over dit project? Abonneer u op het Stadsnieuws, de digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden. Als u zich aanmeldt, kunt u daarna uw interessegebieden aanvinken. Voor dit project is dat ‘Onderhoud aan de stad’.

U kunt ook contact opnemen met de aannemer door een email te sturen naar churchillbrug@griekspoor.nl. Of neem contact op met de gemeente via het contactformulier, of bel 14 071.