Centrumroute

De Centrumroute loopt van station Lammenschans via de Jan van Houtbrug, de Hooigracht en de Langegracht naar station Leiden Centraal.

Deze route wordt van gevel tot gevel opnieuw ingericht en geschikt gemaakt voor hoogwaardig busvervoer (R-net bussen). Het doel is vermindering van doorgaand autoverkeer en verbetering van de leefbaarheid en de kwaliteit van de openbare ruimte.

Het wegdek en het straatmeubilair worden vernieuwd en gevaarlijke situaties met laden en lossen, parkeren en kruisende fiets- en voetgangersroutes worden opgelost.

Deelprojecten

Het project Centrumroute is onderverdeeld in de projecten:

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

  • Hooigracht langer afgesloten

    Sinds vrijdag 18 september is de Hooigracht afgesloten tussen de kruising met de Nieuwstraat en de kruising met de Hogewoerd. Het was de bedoeling om maandag 28 september de Hooigracht tussen de Nieuwstraat en de Hogewoerd weer open te stellen voor het...

    Lees meer
  • Denk deze zomer mee over een groene en vitale binnenstad

    In onze historische binnenstad genieten we van ons rijke verleden en bouwen we verder aan onze toekomst. Om ervoor te zorgen dat onze binnenstad nu, straks en later een nog fijnere plek wordt, stelt de gemeente samen met de stad een ‘Agenda Autoluwe...

    Lees meer

#doculijst #leeg