Centrumroute

De Centrumroute loopt van station Lammenschans via de Jan van Houtbrug, de Hooigracht en de Langegracht naar station Leiden Centraal.

Deze route wordt van gevel tot gevel opnieuw ingericht en geschikt gemaakt voor hoogwaardig busvervoer (R-net bussen). Het doel is vermindering van doorgaand autoverkeer en verbetering van de leefbaarheid en de kwaliteit van de openbare ruimte.

Het wegdek en het straatmeubilair worden vernieuwd en gevaarlijke situaties met laden en lossen, parkeren en kruisende fiets- en voetgangersroutes worden opgelost.

Deelprojecten

Het project Centrumroute is onderverdeeld in de projecten:

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

 • Denk deze zomer mee over een groene en vitale binnenstad

  In onze historische binnenstad genieten we van ons rijke verleden en bouwen we verder aan onze toekomst. Om ervoor te zorgen dat onze binnenstad nu, straks en later een nog fijnere plek wordt, stelt de gemeente samen met de stad een ‘Agenda Autoluwe...

  Lees meer
 • Werkzaamheden Hogewoerd van start

  In plaats van in december starten de werkzaamheden in de Hogewoerd op maandag 8 juni.

  Lees meer
 • Pelikaanstraat en plein in een nieuw jasje

  De eerste fase van de centrumroute tracédeel Hooigracht is door aannemer Van Gelder afgerond. De Pelikaanstraat en het Pelikaanplein zijn opnieuw ingericht.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Centrumroute Pelikaanstraat 2 weken langer

  De werkzaamheden aan de eerste fase van de Centrumroute bij de Pelikaanstraat vorderen goed maar duren helaas twee weken langer. De reden hiervoor is dat de werkzaamheden aan het riool langer duurden dan verwacht.

  Lees meer