Zijlsingel krijgt mooi wandelpad

Bewoners van de omgeving Zijlsingel zagen een mooie kans om het pad langs de Zijlsingel, tussen de Zijlpoort en de bushalte bij de Oosterkerkstraat, flink te verbeteren. De singel verdient ook aan de overkant van het Singelpark een mooi en voor iedereen toegankelijk wandelpad.

Op dit moment vinden de werkzaamheden plaats. Het pad langs de Zijlsingel wordt verlengd tot aan de bushalte bij de Oosterkerkstraat. De stoeptegels worden vervangen door klinkers. Om het pad ook voor mensen in een rolstoel of met kinderwagen toegankelijk te maken, wordt de helling aan de kant van de Schrijversbrug aangepast. Ook komen er vijf bankjes en drie extra prullenbakken. Daarnaast worden er bloembollen geplant in de berm. Eind november zijn de werkzaamheden klaar.

Materialen aanvoeren over het water

De bouwmaterialen worden zoveel mogelijk aan- en afgevoerd over het water met een elektrische duwboot. Dit scheelt ongeveer dertig vrachtauto’s die anders over de weg hadden moeten komen. Niet alleen veiliger voor de mensen op de weg, maar we beperken hiermee ook de overlast voor omwonenden en het verkeer op de Zijlsingel. En de elektrische duwboot stoot geen CO2 uit.

Hergebruik van klinkers

De klinkers voor het wandelpad komen van een herinrichtingsproject in de Vogelwijk. Daar waren ze over. In plaats van weggooien, krijgen ze een tweede leven aan de Zijlsingel.