Fietsroutes

Fiets extra snel naar je werk via de snelfietsroutes of maak een ontspannen fietstochtje in je vrije tijd. Kies een van de fietsroutes.

Snelfietsroutes

Leiden heeft op dit moment 2 snelfietsroutes naar Den Haag. De komende jaren worden nog meer regionale fietsroutes verbeterd, onder andere richting Katwijk, Alphen en Zoetermeer. En in de toekomst ook richting Oegstgeest, Noordwijk, Teylingen en Leiderdorp.

Belevingsroutes Leidse Ommelanden

Samen met de omliggende gemeenten werkt Leiden aan 7 recreatieve fietsroutes (pdf, 0,97 mb) door de Leidse Ommelanden. Deze belevingsroutes lopen over het bestaande fietsknooppuntennetwerk. Van het Singelpark kunt u naar de Katwijkse duinen fietsen, via de Oostvlietpolder kunt u het boerenlandschap van Zoeterwoude beleven of u kunt genieten van de Kagerplassen en onderweg kennis maken met lokale bezienswaardigheden en de natuur.

 • Pilot deelfietsen Leiden Bio Science Park stopt

  Vanaf 1 december stopt de gemeente Leiden met de pilot deelfietsen op het Leiden Bio Science Park. De fiets is minder gebruikt dan verwacht.

  Lees meer
 • Van Ravelingenstraat wordt fietsstraat

  De Van Ravelingenstraat is onderdeel van de doorgaande fietsroute tussen het centrum van Leiden en Den Haag-West. Voor veiligheid van de fietser wordt de Van Ravelingenstraat ingericht als fietsstraat.

  Lees meer
 • Flink Fietsen, Even Zitten

  Flinke Fietsers willen ook wel eens uitrusten. De provincie plaatst 100 nieuwe bankjes langs fietspaden. Waar deze komen te staan, bepalen de fietsers zelf, via een handige website: zuid-holland.nl/evenzitten.

  Lees meer