Fiets fout, fiets weg

Om de stallingen en de stationspleinen goed bereikbaar en netjes te houden, moet u uw fiets rond de stations in de rekken stallen. De borden met 'fiets fout = fiets weg' wijzen u daarop. Staat uw fiets toch buiten het rek, dan wordt hij verwijderd.

Weesfietsen

De maximale stallingstermijn in alle stallingen in het Stationsgebied is twee weken. Als uw fiets langer dan twee weken aaneengesloten op dezelfde plek staat, wordt uw fiets door de gemeente verwijderd.

Haal uw fiets op in het fietsendepot

Fietsen die de gemeente Leiden uit het Stationsgebied verwijdert, worden gefotografeerd en verplaatst naar het fietsendepot (Willem Barentszstraat). Daar blijven ze 42 dagen staan.

Denkt u dat de gemeente uw fiets heeft verwijderd? Kijk dan op de website van Fiets fout, fiets weg. Hier vindt u ook alle informatie over hoe u uw fiets kunt terugkrijgen.

Bezwaar indienen

Bent u het niet eens met het besluit dat de gemeente heeft genomen over het verwijderen van uw fiets? Tegen dit besluit kunt u bezwaar maken.

Met behulp van uw DigiD kunt u online een bezwaarschrift opstellen en direct verzenden.

 • Beleef kunst in het Plesmanviaduct

  Wie door de het viaduct aan het eind van de Plesmanlaan (richting de Schipholweg) fietst kan 240 meter kunst beleven. Dit fietspad is onderdeel van 1 van de 7 belevingsroutes door de Leidse Ommelanden.

  Lees meer
 • Uitbreiding fietsenstallingen Morssingelterrein

  De gemeente plaatst extra dubbellaagse rekken op het Morssingelterrein en in de onderdoorgang van het Morssingelterrein naar het Stationsplein. In totaal komen er ongeveer 660 fietsparkeerplekken bij.

  Lees meer
 • Op de fiets naar het strand

  Fiets nu nog sneller naar het strand over het nieuwe fietspad aan de noordzijde van de Plesmanlaan tussen de Darwinweg (Naturalis) en de Einsteinweg (Hoogheemraadschap van Rijnland). Dit fietspad is onderdeel van de fietsroute tussen Leiden en Katwijk.

  Lees meer