Fiets fout, fiets weg

Om de stallingen en de stationspleinen goed bereikbaar en netjes te houden, moet u uw fiets rond de stations in de rekken stallen. De borden met 'fiets fout = fiets weg' wijzen u daarop. Staat uw fiets toch buiten het rek, dan wordt hij verwijderd.

Weesfietsen

De maximale stallingstermijn in alle stallingen in het Stationsgebied is twee weken. Als uw fiets langer dan twee weken aaneengesloten op dezelfde plek staat, wordt uw fiets door de gemeente verwijderd.

Haal uw fiets op in het fietsendepot

Fietsen die de gemeente Leiden uit het Stationsgebied verwijdert, worden gefotografeerd en verplaatst naar het fietsendepot (Willem Barentszstraat). Daar blijven ze 42 dagen staan.

Denkt u dat de gemeente uw fiets heeft verwijderd? Kijk dan op de website van Fiets fout, fiets weg. Hier vindt u ook alle informatie over hoe u uw fiets kunt terugkrijgen.

Bezwaar indienen

Bent u het niet eens met het besluit dat de gemeente heeft genomen over het verwijderen van uw fiets? Tegen dit besluit kunt u bezwaar maken.

Met behulp van uw DigiD kunt u online een bezwaarschrift opstellen en direct verzenden.

 • Pilot deelfietsen Leiden Bio Science Park stopt

  Vanaf 1 december stopt de gemeente Leiden met de pilot deelfietsen op het Leiden Bio Science Park. De fiets is minder gebruikt dan verwacht.

  Lees meer
 • Van Ravelingenstraat wordt fietsstraat

  De Van Ravelingenstraat is onderdeel van de doorgaande fietsroute tussen het centrum van Leiden en Den Haag-West. Voor veiligheid van de fietser wordt de Van Ravelingenstraat ingericht als fietsstraat.

  Lees meer
 • Flink Fietsen, Even Zitten

  Flinke Fietsers willen ook wel eens uitrusten. De provincie plaatst 100 nieuwe bankjes langs fietspaden. Waar deze komen te staan, bepalen de fietsers zelf, via een handige website: zuid-holland.nl/evenzitten.

  Lees meer