Bostelbrug

Vanaf donderdag 19 april 05.00 uur tot begin juli is de Bostelbrug afgesloten voor vrachtverkeer en is de verkeerssituatie bij de brug gewijzigd.

De monumentale Bostelbrug (de verbinding tussen de Prinsessekade en het Kort Rapenburg) moet worden vervangen. Die vervanging staat gepland voor 2021, tegelijk met de herinrichting van Kort Rapenburg en Prinsessekade. Uit de laatste inspectie van de brug blijkt echter dat hij sneller achteruit gaat dan verwacht. Daarom wordt de Bostelbrug verstevigd met een stalen ondersteuning.

Verkeerssituatie tot begin juli

De stalen ondersteuning wordt tussen midden mei en begin juli aangelegd. De aanleg duurt zes weken. Tussen maandag 14 mei en maandag 11 juni krijgt de brughelft aan de stadszijde een stalen ondersteuning. Vanaf maandag 11 juni tot begin juli wordt de brughelft aan de havenzijde ondersteund. In deze periode worden autoverkeer, busvervoer, hulpdiensten én fietsers om en om over de brug geleid. Zo wordt de brug per direct met minder gewicht en beweging belast. Vrachtverkeer wordt omgeleid. Voetgangers kunnen van de Bostelbrug gebruikmaken zoals ze gewend zijn. Vaarverkeer kan door de middelste onderdoorgang maar moet wel rekening houden met stremming op bepaalde momenten. De buitenste twee doorgangen worden afgezet.

Tot begin juli zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen leiden.

De Bostelbrug

Verkeerssituatie na aanleg ondersteuning

Zodra de ondersteuning is aangelegd, kunnen alle verkeersdeelnemers weer gebruikmaken van de Bostelbrug. De ondersteuning blijft liggen, tot de herinrichting van het gebied en de vervanging van de Bostelbrug zijn afgerond.

Meer informatie

Op dinsdag 17 april is een persbericht verschenen. In dit persbericht vindt u achtergrondinformatie over de situatie bij de Bostelbrug.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071. Bij vragen over concrete werkzaamheden rond de aanleg van de stalen ondersteuning kunt u direct met de omgevingsmanager (de heer Rijk Vinke) bellen op 06 – 5323 2780.

 • Afronding werkzaamheden Bostelbrug

  Naar verwachting zijn de werkzaamheden op 2 juli afgerond. De brug is vanaf 05.00 uur weer in twee richtingen open voor al het verkeer. Ook vrachtverkeer mag weer over de brug.

  Lees meer
 • Bewonersbrief aanleg stalen ondersteuning

  Vanaf maandag 14 mei werkt aannemersbedrijf Gebr. Schouls aan de stalen ondersteuning van de Bostelbrug. Bewoners en bedrijven in de directe...

  Lees meer
 • Bewonersbrief Bostelbrug

  Vanaf donderdag 19 april 05.00 uur (in de ochtend) tot begin juni is de Bostelbrug afgesloten voor vrachtverkeer en is de verkeerssituatie bij de brug gewijzigd.

  Lees meer