Nieuwe fase voor studentencomplex Ypenburgbocht

Op 18 juli tekenden gemeente Leiden en Bouwbedrijf Niersman een gronduitgifteovereenkomst en een ontwikkelovereenkomst voor project Ypenburgbocht. Nu deze overeenkomsten zijn ondertekend, kan de verdere procedure in gang worden gezet voor de bouw.

Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen): “We hebben in Leiden een enorm tekort aan betaalbare studentenwoningen. Er is de komende jaren behoefte aan zo’n 2700 extra studentenkamers. Ik ben dan ook erg blij met deze ontwikkeling. We voegen met het project in één keer 392 studentenwooneenheden toe aan de stad. Dat is bijna 15% van wat we nodig hebben.”

En Mark Niersman, directeur van Bouwbedrijf Niersman vertelt: “Eindelijk een invulling op de locatie die bekend staat als ‘Big Boss’. We maken een duurzaam gebouw, dat aansluit op de duurzaamste kilometer van Nederland. De studentenwoningen zijn zeer geschikt voor internationale studenten. In het complex komen voorzieningen als een wasserette, gym en lobby. De kamers worden gemeubileerd en gestoffeerd opgeleverd en zijn meer dan compleet. Met een keuken, douche, toilet, maar ook bijvoorbeeld potten en pannen.”

Planning

In mei was er een informatiebijeenkomst voor buurtbewoners en andere belangstellenden over de Ypenburgbocht. De reacties die tijdens die avond zijn opgehaald, zijn, voor zover mogelijk, verwerkt in de plannen.
In het laatste kwartaal van dit jaar worden de plannen voor de Ypernburgbocht ter visie gelegd.
De mogelijke omgevingsvergunning wordt in het 1e of 2e kwartaal van 2020 verleend en daarna kan er gebouwd worden.