Ypenburgbocht

Ypenburgbocht is de gemeentelijke projectnaam van het plan dat bij de splitsing van de Willem de Zwijgerlaan en de Oegstgeesterweg wordt gerealiseerd. Op deze plek gaat bouwonderneming Niersman 394 studentenwoningen bouwen voor (buitenlandse) studenten. Het studentencomplex heeft de naam The Fizz gekregen.

Een afbeelding van hoe het studentencomplex er straks uit zal zien. Samen met de omgeving, van bovenaf gezien. Op het hele dak zijn zonnepanelen zichtbaar.
Zicht op LIV langs de Oegstgeesterweg en de Willem de Zwijgerlaan.

Bent u geïnteresseerd in het huren van een woning in THE FIZZ in Leiden? U kunt zich aanmelden op www.the-fizz.com/nl/studentenwohnheim/leiden/

Wilt u meegenomen worden op een virtuele rondwandeling langs en door het gebouw? Kijk dan naar deze film. Ook is het mogelijk om live mee te kijken met de vorderingen van de bouw. Dit kan door de livestream van bouwer Niersman  aan te klikken. De beelden worden gefilmd door een webcam die op de nabijgelegen gebouwen is geïnstalleerd.

Wijziging bestemmingsplan

Op 18 juli 2019 heeft bouwondernemer Niersman een overeenkomst voor grondaankoop en planontwikkeling gesloten met de gemeente. De locatie was bestempeld als bedrijfsterrein. Door middel van een uitgebreide procedure is het bestemmingsplan gewijzigd en zal de nieuwe functie ‘wonen’ van toepassing zijn voor de projectlocatie.

Bouwperiode

Op 11 april 2022 is de bouw van studentenwoninggebouw ‘The Fizz’ gestart. Bouwer Niersman is op deze dag begonnen met het heiwerk. Om geluidsoverlast voor de bewoners aan de overzijde van de Haarlemmertrekvaart te beperken, is er een muur van containers langs de vaart opgetrokken.

Zowel voor binnen als buiten het gebouw wordt er veel gebruik gemaakt van prefab bouwelementen. De badkamerunits, inclusief toilet, keuken en meterkast zijn daar een voorbeeld van. Deze zijn als een kant en klare unit geplaatst in het gebouw. Hierdoor gaat de bouw erg snel en kan het gebouw met 394 woningen voor studenten op 1 december 2023 opgeleverd worden.

In november 2023 legt de gemeente een nieuwe inrit aan bij de Oegstgeesterweg en wordt ook een nieuw fietspad langs het terrein aangelegd. Tegelijkertijd zal bouwondernemer Niersman het terrein en de binnentuinen inrichten.

Oplevering

De studentenwoningen zullen op 1 december gereed zijn en dan kunnen de studenten gaan intrekken. Het complex zal per 1 januari 2024 volledig bewoond zijn.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

  • Bekijk de afbeeldingen van het studentencomplex Ypenburgbocht

    Lees meer