Verbouwing stadhuis gegund aan Du Prie bouw & ontwikkeling

De gemeente Leiden heeft voor de verbouwing van het stadhuis gekozen voor Du Prie bouw & ontwikkeling. Op 8 oktober tekenden Adrian Los, directeur Stedelijke Ontwikkeling en Martijn du Prie hiervoor de officiële overeenkomst.

De verbouwing van het stadhuis heeft als doel om beter met de ruimte om te gaan. In de nieuwe situatie kunnen er drie keer zoveel ambtenaren werken. Het historische pand wordt ook aangepast aan de eisen en wensen van deze tijd. Mét herstel en behoud van de monumentale sfeer en eigenschappen. Zo komt de oorspronkelijke groene ‘binnenhof’ terug. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame oplossingen, zoals warmte/koudeopslag met behulp van water uit de gracht. De verwachting is dat het stadhuis na de zomer van 2021 zijn deuren weer opent.

Lees meer over de verbouwing van het stadhuis.

Publieke dienstverlening naar Stadskantoor

De publieke dienstverlening (niet alleen van het stadhuis maar ook van het Stadsbouwhuis) verhuist in januari naar het nieuwe Stadskantoor in gebouw LEVEL. Voor paspoorten, rijbewijzen en andere gemeentelijke producten en diensten kunnen inwoners nog tot en met vrijdag 3 januari 2020 terecht in het stadhuis en het Stadsbouwhuis. Vanaf 6 januari 2020 is de publieke dienstverlening op één punt te vinden: in het Stadskantoor, direct naast station Leiden Centraal (Bargelaan 190).