Verbetering route langs Zijlpoort

Tussen het Blekerspark en het Ankerpark voert de Singelparkroute langs de ingang van begraafplaats Zijlpoort. Op dit moment is dit verbindende deel niet zo aantrekkelijk en toegankelijk als gewenst. Daarom wil de gemeente de route op deze plek versterken.

Wat zijn de plannen?

Op een groot deel van dit stuk Singelpark ligt een grindpad. Daardoor is het pad moeilijk toegankelijk voor mensen in een rolstoel, met een rollator of kinderwagen. Het grind laat bovendien regenwater niet goed in de grond wegzakken. De gemeente wil de verharding op deze route aanpassen, zodat de grond het water makkelijker opneemt. Vanaf de Zijlpoortsbrug gezien loopt om de Zijlpoort heen een route richting de ingang van de begraafplaats en het Blekerspark. Deze route ligt nu verscholen en nodigt wandelaars niet uit om er gebruik van te maken.

Het projectgebied beslaat de verbinding tussen het Blekerspark en het Ankerpark.
Het projectgebied beslaat de verbinding tussen het Blekerspark en het Ankerpark.

Volwaardige schakel van het Singelpark

Met het aanpassen van de verharding, het toevoegen van groen en het duidelijker maken van de wandelroute wil de gemeente de kwaliteit van dit stuk Singelpark verbeteren. Daarbij blijft het rustige en historische karakter van deze plek behouden. Omwonenden en belanghebbenden hebben in 2022 meegedacht over dit project. Inmiddels is het definitief ontwerp klaar en starten de werkzaamheden in april 2023.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.