DOK architecten ontwerpt nieuw Huis van de Buurt

Het gebied rond de Telderskade in Leiden Zuidwest wordt de komende jaren verder ontwikkeld tot een levendige plek, met betaalbare woningen, maatschappelijke functies en veel aandacht voor groen, spelen en klimaat. In het gebied komt o.a. een nieuw Huis van de Buurt. Het ontwerp hiervan wordt gemaakt door DOK architecten uit Amsterdam.

De selectie van de architect markeert meteen de start van de renovatiefase van de oude Daltonschool aan de Boshuizerkade 119. DOK architecten maakt naast het ontwerp voor het te renoveren schoolgebouw ook het ontwerp voor de nieuwbouw van het Huis van de Buurt. Beide gebouwen vormen straks als één geheel het nieuwe Huis van de Buurt, waarin verschillende zorg- en welzijnsorganisaties (o.a. het Sociaal wijkteam, het Jeugd- en Gezinsteam, de Jeugdgezondheidszorg, SOL en Incluzio) een plek krijgen.

Volgens planning start als eerste de renovatie van de Daltonschool in het voorjaar van 2022. De nieuwbouw wordt in 2024 opgeleverd. Het ontwerp van het nieuwe Huis van de Buurt zal nog worden gepresenteerd aan de omgeving.