Start ontwikkeling nieuwbouw Octagon

Aan de Stationsweg naast de Lorentz toren, schuin tegenover de toekomstige De Geus (nu supermarkt Jumbo), starten de nieuwbouwwerkzaamheden van Octagon. Het voormalige bankgebouw van ABN AMRO (Stationsweg 31-33) en het voormalige schoolgebouw aan het Ballonpad gaan weg. Op deze plek gaat ontwikkelaar Synchroon van start met renovatie en een nieuw gebouw met commerciële ruimten, een hotel en appartementen.

De ontwikkeling van Octagon is onderdeel van de totale metamorfose van het stationsgebied tot een aantrekkelijk gebied waar wonen, werken, winkelen, reizen en verblijven samenkomen. Om de nieuwbouw van Octagon mogelijk te maken, start de aannemer in opdracht van de gemeente begin november met de inpandige sloopwerkzaamheden. In januari en februari 2021 gaan de sloopwerkzaamheden door aan de buitenzijde en in het voorjaar van 2021 wordt de bodem gesaneerd en riolering aangelegd. Vanaf juni 2021 start de bouw.

Verkeer en informatie

De gemeente zal tijdens de sloopwerkzaamheden zoveel mogelijk aan-en afvoerstromen leiden via het Schuttersveld en het Ballonpad om de verkeersdruk op de Stationsweg te beperken. Hiervoor worden ook  verkeersregelaars ingezet. Eens in de twee weken krijgen omwonenden actuele informatie over de voortgang en de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden.  Deze informatie is ook te vinden op de bouwschotten op de Stationsweg.

Wilt u ook op de hoogte blijven over de ontwikkelingen in het stationsgebied? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.